FORMULA 1

Ο Μπότας απολαμβάνει να κερδίζει τις Mercedes με την Alfa Romeo του

Alfa Romeo driver Valtteri Bottas of Finland speaks during a press conference at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, March 18, 2022. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place here on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar)
O Valtteri Bottas στην Alfa Romeo AP

Ο Βάλτερι Μπότας παραδέχεται ότι η μεταγραφή του στην Alfa Romeo αντιπροσωπεύει το καλύτερο σενάριο για τη σεζόν του 2022.

Πριν δύο μόλις μήνες, ο Βάλτερι Μπότας έμοιαζε ως ο πιο “χαμένος” οδηγός της σεζόν στη Formula 1, αφού αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του στην πρωταγωνίστρια ομάδα της Mercedes F1 στον Τζορτζ Ράσελ, και μεταπήδησε στην σαφώς υποδεέστερη - μέχρι πέρσι - Alfa Romeo.

Έπειτα, ξεκίνησε το πρωτάθλημα και άλλαξαν όλα! Η Mercedes αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με το στήσιμο του μονοθεσίου, αντίθετα με την Alfa Romeo που είναι πολύ ταχύτερη από πέρσι.

Έτσι, στο Μπαχρέιν ο Μπότας προκρίθηκε και τερμάτισε έκτος, και στη συνέχεια στη Σαουδική Αραβία το περασμένο Σαββατοκύριακο προκρίθηκε όγδοος και διεκδικούσε την 6η θέση πριν εγκαταλείψει με πρόβλημα θερμοκρασίας στον κινητήρα του.

Το καλύτερο για τον Φινλανδό; Στον πρώτο αγώνα ξεκίνησε δίπλα στον πρώην team-mate του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ενώ στη Τζέντα ήταν 8 αυτοκίνητα μπροστά του στη σειρά εκκίνησης! Όχι, πείτε μου, εσείς πως θα νιώθατε στη θέση του;

Λοιπόν, ναι, σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση που πήρα, και είμαι χαρούμενος γενικά, οπότε ναι, το απολαμβάνω”, ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε αν η απόφασή του να επιλέξει την Alfa Romeo ως επόμενη ομάδα του ήταν η σωστή.

Νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο σενάριο για την πρώτη μας σεζόν που θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ, με βάση τις πληροφορίες που είχα", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Motorsport.com.

Και συμπλήρωσε: “Αν μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είμαστε σε θέση να παλεύουμε συνέχεια για το Q3 και τις πρώτες 10 θέσεις, και αυτό είναι καλό”.

Μάλιστα, ο Μπότας δεν δίαστε να πει ότι η ομάδα του μπορεί να βάλει στόχο να νικήσει τη Mercedes και να γίνει η τρίτη καλύτερη ομάδα στο grid, μετά τις Ferrari και Red Bull: “Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος τώρα”, δήλωσε με έμφαση ο Φινλάνδός.

Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε τις αντιδράσεις του Χάμιλτον στις δηλώσεις του πρώην team-mate του. Ο Βρετανός φέτος ήθελε όσο τίποτε άλλο να πάρει την εκδίκησή του αλλά τελικά έχει βρεθεί στην πολύ δύσκολη θέση να παλεύει με ένα - προς το παρόν τουλάχιστον - μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο, και ως ευαίσθητος χαρακτήρας που είναι, σίγουρα δεν θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

TAGS FORMULA 1 ΒΑΛΤΕΡΙ ΜΠΟΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ