FORMULA 1

Ο καιρός σε ρόλο ρυθμιστή στο GP της Ίμολα

AUTODROMO INTERNAZIONALE ENZO E DINO FERRARI, ITALY - APRIL 18: lh and Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B battle at the start of the race during the Emilia Romagna GP at Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari on Sunday April 18, 2021 in imola, Italy. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Formula 1 στην Ίμολα: Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία της πίστας PIRELLI MEDIA / MARK SUTTON / LAT IMAGES

Το Γκραν Πριν της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να είναι ο πρώτος φετινός αγώνας με βροχή, αλλάζοντας ίσως τις ισορροπίες μεταξύ των ομάδων.

Στην Ίμολα το τριήμερο αυτό θα δούμε την πρώτη βροχή της σεζόν στη Formula 1. Όλα δείχνουν πως ο βροχερός καιρός θα παίξει ρόλο τόσο στη εξέλιξη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών που γίνονται σήμερα, όσο και στον αγώνα της Κυριακής.

Η Παρασκευή φαίνεται πως θα είναι η χειρότερη μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως δούμε εκπλήξεις στη σειρά εκκίνησης του αγώνα, μιας και το απόγευμα που θα γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές (στις 6 ώρα Ελλάδας) αναμένεται έντονη βροχόπτωση.

Στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου η πιθανότητα βροχής είναι πολύ μικρή. Την Κυριακή αντίθετα ο καιρός θα είναι απρόβλεπτος, καθώς οι συνθήκες μπορεί να αλλάζουν από ώρα σε ώρα.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για το GP Εμίλια Ρομάνια έχει ως εξής:

Παρασκευή: Η βροχή που ξεκινά νωρίς το πρωί θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενδεχομένως να γίνει πιο έντονη αργά το απόγευμα πριν τελικά υποχωρήσει μέχρι το βράδυ. Μέγιστη θερμοκρασία: 16 βαθμοί. Πιθανότητα βροχής: 95%.

Σάββατο: Η πρωινή συννεφιά θα δώσει τη θέση της σε σποραδική ηλιοφάνεια ενώ η αρχική απειλή για βροχή έχει υποχωρήσει. Μέγιστη θερμοκρασία: 21 βαθμοί. Πιθανότητα βροχής: 5%.

Κυριακή: Η πιθανότητα για βροχή έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συνθήκες θα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Μέγιστη θερμοκρασία: 19 βαθμοί. Πιθανότητα βροχής: 34%.

TAGS FORMULA 1 GP ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ