FORMULA 1

Επίσημο: Ο Σάινθ στη Ferrari μέχρι το 2024

Ferrari driver Carlos Sainz of Spain arrives at the track ahead of the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Thursday, April 7, 2022. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
Τσαντισμένος ο Κάρλος Σάινθ μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του GP Αυστραλίας AP

Ο Κάρλος Σάινθ υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα της Ferrari μέχρι το τέλος του 2024.

Ο Κάρλος Σάινθ υπέγραψε τελικά επέκταση του συμβολαίου του με τη Ferrari ενόψει του Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια. Η εξέλιξη δίνει τέλος στις φήμες που ήθελαν οι σχέσεις του Ισπανού με την ιταλική ομάδα να περνούν κρίση.

Ο Σάινθ εντάχθηκε στη Scuderia πέρυσι και εντυπωσίασε αμέσως, καθώς σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της κατάταξης των οδηγών, βοηθώντας τη Ferrari να πάρει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Φέτος, έχει τερματίσει δύο φορές στο βάθρο σε τρεις αγώνες μέχρι στιγμής. Με το νέο του συμβόλαιο θα οδηγεί για τη Ferrari, μαζί με τον Σαρλ Λεκλέρ μέχρι το τέλος του 2024.

Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με τη Scuderia Ferrari», δήλωσε ο Σάινθ. “Πάντα έλεγα ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στη Formula 1 για να αγωνιστώ και ύστερα από πάνω από ένα χρόνο μαζί της, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το να φοράς αυτό το αγωνιστικό κοστούμι και να εκπροσωπείς αυτήν την ομάδα είναι μοναδικό και ασύγκριτο”.

Με δεδομένη την υπεροχή της F1-75 στη φετινή σεζόν, ο Ισπανός έχει το μονοθέσιο, την υποστήριξη και το ταλέντο για να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη στη Formula 1 - και όχι μόνο.

Ο επικεφαλής της ιταλιλής ομάδας Ματία Μπινότο σχολίασε από τη μεριά του: “Έχω πει πολλές φορές ότι πιστεύω ότι έχουμε το καλύτερο ζευγάρι οδηγών στη Formula 1 και έτσι, μετά από κάθε αγώνα, φαινόταν ένα απολύτως φυσικό βήμα να επεκτείνουμε το συμβόλαιο με τον Κάρλος, διασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα και τη συνέχεια. Μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι έχει το ταλέντο που περιμέναμε από αυτόν, φέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες στο έπακρο.

"Έξω από το μονοθέσιο, είναι σκληρά εργαζόμενος και δίνει προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που έχει βοηθήσει όλη την ομάδα να βελτιωθεί και να προοδεύσει. Μαζί, μπορούμε να στοχεύσουμε σε φιλόδοξους στόχους και είμαι σίγουρος ότι, μαζί με τον Τσαρλς, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση του θρύλου της Ferrari και θα γράψει νέα κεφάλαια στην ιστορία της ομάδας μας".

TAGS FORMULA 1 ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ