FORMULA 1

Formula 1: "Σύννεφα" στη σχέση του Κάρλος Σάινθ και της Ferrari

Ο Κάρλος Σάινθι στο μονοθέσιο της Ferrari
Ο Κάρλος Σάινθι στο μονοθέσιο της Ferrari FERRARI MEDIA

Ο Κάρλο Σάινθ βρίσκεται κοντά στην επέκταση του συμβολαίου του με την Ferrari, ωστόσο την ίδια στιγμή εντείνεται η φημολογία που θέλει την σχέση του Ισπανού οδηγού με την Scuderia να μην βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Είναι πολύ πιθανόν αυτό το τριήμερο στην Ίμολα η Ferrari να ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου της με τον Κάρλος Σάινθ, όμως φημολογείται πως δεν είναι όλα ρόδινα στη σχέση του Ισπανού οδηγού και της Scuderia.

Τα "σύννεφα" αυτά κινούνται στη σφαίρα της φημολογίας, αλλά ενδεχομένως σε αυτή την περίπτωση να μην υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Το πρώτο πρόβλημα φέρεται να είναι ότι ο Κάρλος Σάινθ ήθελε κλειστό συμβόλαιο δύο ακόμη ετών (ως το τέλος του 2024), αλλά η Scuderia του προσέφερε μονοετές με την οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Το δεύτερο -φημολογούμενο- πρόβλημα βασίζεται σε πρόσφατες δηλώσεις του Ραλφ Σουμάχερ, θείου του Μικ (που αγωνίζεται με τη Haas και σαφώς εποφθαλμιά μια θέση στη Scuderia στο εγγύς μέλλον), ότι ο Σάινθ φέρεται να είναι εκνευρισμένος από αυτήν που χαρακτηρίζει ως «ήδη καθορισμένη» προτεραιότητα του Σαρλ Λεκλέρ από τη Ferrari για τη μάχη του φετινού τίτλου.

Ξεκινώντας από το νέο συμβόλαιο του Σάινθ, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμφωνία παρά την επιθυμία του Κάρλος για διετές συμβόλαιο και την αντίθετη γνώμη της Scuderia. Πρόσφατα ο Σάινθ είπε το Φεβρουάριο πως "η πορεία των πραγμάτων είναι ξεκάθαρη και για τη Ferrari και για μένα", και το Μάρτιο ότι οι δύο πλευρές είναι "πολύ κοντά" στη συμφωνία - αφήνοντας να εννοηθεί ότι απομένουν μόνο οι υπογραφές. "Είμαστε και οι δύο χαρούμενοι με την κατάσταση και θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας", συμπλήρωσε.

Παρόλα αυτά, έκτοτε μεσολάβησαν πολλά. Ο 27χρονος ξεκίνησε τη φετινή σεζόν πολύ χειρότερα από ό,τι ήλπιζε, και έχει μόνο δύο θέσεις στο βάθρο και μία εγκατάλειψη σε σχέση με τις δύο νίκες του Σαρλ Λεκλέρ, στο Μπαχρέιν και στην Αυστραλία. Ο Ισπανός είναι ήδη 38 βαθμούς μακριά από τον Μονεγάσκο στον πίνακα του πρωταθλήματος.

Τα προβλήματά του στην Αυστραλία ξεκίνησαν, μάλιστα, από ένα πρόβλημα στη μίζα εκκίνησης του κινητήρα, που δεν του επέτρεψε να κάνει δεύτερο γρήγορο γύρο στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών και τον άφησαν στην 9η θέση της εκκίνησης στη Μελβούρνη.

Αναπόφευκτα, τα αποτελέσματα αυτά γέννησαν ήδη την παραφιλολογία ότι η Ferrari πρέπει να δώσει το "χρίσμα" της προτεραιότητας για τη μάχη του τίτλου στον Λεκλέρ - προκειμένου, μεταξύ άλλων, να τον προστατεύσει από την αντεπίθεση του Μαξ Φερστάπεν, μετά τις δύο εγκαταλείψεις του Ολλανδού στα τρία φετινά GP μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε δημοσίως πρόσφατα ότι η προτεραιότητα αυτή έχει ήδη δοθεί εσωτερικά στον Λεκλέρ, και ότι ο Σάινθ είναι "εκνευρισμένος" από αυτό: "Η προτεραιότητα στη Ferrari έχει ήδη προσδιοριστεί. Ο Κάρλος Σάινθ το γνωρίζει, και είναι εκνευρισμένος. Υπήρξε και παλαιότερα μια εποχή που κάποιος (ο Μίκαελ Σουμάχερ) ήταν κυρίαρχος, και γνώριζες από σχετικά νωρίς σε ποιόν οδηγό επικέντρωνες την προσοχή σου", είπε ο Γερμανός πρώην οδηγός των Williams F1 και Toyota F1.

Πρόσφατα, πάντως, ο διευθυντής της Scuderia Ματία Μπινότο ξεκαθάρισε δημοσίως ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση προτεραιότητας κάποιου εκ των δύο οδηγών από την ιταλική ομάδα, και μάλιστα ότι οι Σάινθ και Λεκλέρ έχουν το ελεύθερο να μονομαχήσουν στην πίστα - με όποιο ρίσκο συνεπάγεται αυτό.

Ο Μπινότο δήλωσε ότι ο Σάινθ θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, και με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο πρώην οδηγός της F1 Μαρκ Σούρερ: "Ο Σάινθ κάνει πολύ καλή δουλειά, και επίσης τα πάει καλά με τον Λεκλέρ. Δεν έχει λογική η αλλαγή οδηγών από τη Ferrari σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέρσι ο Σάινθ ήταν λίγο καλύτερος από τον Λεκλέρ - αλλά τα μονοθέσια του 2021 ήταν εύκολα στην οδήγηση, σε σχέση με τα φετινά. Η Ferrari φέτος είναι πιο δύσκολη να ελεγχθεί στο όριο, και εκεί που είναι το ιδιαίτερο ταλέντο του Λεκλέρ βγαίνει στην επιφάνεια" κατέληξε ο Σούρερ.

TAGS FORMULA 1 FERRARI ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ