FERRARI

Ferrari: "Λεκλέρ και Σάινθ ελεύθεροι να μονομαχήσουν"

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Κάρλος Σάινθ
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Κάρλος Σάινθ FERRARI MEDIA

Ο Ματία Μπινότο, διευθυντής της Scuderia, ξεκαθάρισε ότι η ιταλική ομάδα δεν θα δώσει -τουλάχιστον όχι ακόμα- προτεραιότητα για το φετινό πρωτάθλημα στον Σαρλ Λεκλέρ έναντι του Κάρλος Σάινθ, παρά το -ήδη- μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα του Μονεγάσκου από τον Ισπανό.

Μετά το χειρότερό του Σαββατοκύριακο με τη Ferrari στο GP Αυστραλίας, όπου μια σειρά από προβλήματα τον άφησαν στην 9η θέση της εκκίνησης και τον οδήγησαν στην έξοδο και εγκατάλειψη στον αγώνα, ο Κάρλος Σάινθ έχει μείνει ήδη 38 βαθμούς πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ -νικητή των GP του Μπαχρέιν και της Αυστραλίας- στο βαθμολογικό πίνακα.

Όμως, η χρονιά μόλις ξεκίνησε, απομένουν 20 GP ακόμα, και ο Μαρία Μπινότο επιβεβαιώνει την αρχική του δέσμευση ότι το "χρίσμα" της προτεραιότητας της ομάδας σε έναν εκ των δύο οδηγών της για τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος θα δοθεί σε όποιον το κερδίσει στην πίστα. Απλώς η στιγμή αυτή δεν έχει έρθει ακόμη.

Πολλοί ειδικοί της F1, όπως ο Έντι Ιρβάιν -πρώην οδηγός της Scuderia στις μέρες του Μίκαελ Σουμάχερ- έχουν εκφράσει την άποψη ότι η Ferrari πρέπει να σπεύσει να δώσει την προτεραιότητα στον Λεκλέρ, ώστε να τον προστατεύσει στη μάχη του τίτλου από την επέλαση του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull Racing.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Μπινότο
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τον Μπινότο FERRARI MEDIA

Ο Μπινότο, όμως, λέει ότι σε αυτό το χρονικό σημείο δεν θα υπάρξει μια τέτοια απόφαση από την ιταλική ομάδα: "Είναι ελεύθεροι να μονομαχήσουν, νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό για τον Κάρλος να αποδείξει την ταχύτητά του, και θα επιστρέψει δυνατότερος. Θα απολαύσω τη μάχη τους για μια καλή θέση στα πρωταθλήματα!", τόνισε.

Σχολιάζοντας τη μέχρι στιγμής διαφορά απόδοσης του Λεκλέρ από τον Σάινθ, με την κυρίαρχη -όπως αποδεικνύεται ως τώρα- Ferrari F1-75, ο Ιταλός είπε: "Πιστεύω ότι η περσινή χρονιά ήταν σημαντική για εκείνον (τον Λεκλέρ), για την ωρίμανσή του. Αν δείτε τη διαχείριση των ελαστικών ήταν πολύ καλή (στην Αυστραλία), κι αυτό είναι κάτι που έχει μάθει. Αν το συγκρίνουμε με την πρώτη του χρονιά στη F1, είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή".

Ο Κάρλος Σάινθ
Ο Κάρλος Σάινθ FERRARI MEDIA


Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της Scuderia αρνήθηκε να αφήσει την απόδοση του cavallino να τον παρασύρει: "Δεν ελέγχουμε το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει μόνο τρεις αγώνες", είπε.

"Ακόμα εστιάζουμε σε κάθε μεμονωμένο αγώνα, και αυτή θα είναι η προσέγγισή μας και στους επόμενους. Ξέρουμε ότι για να έχεις ένα καλό τριήμερο και να κερδίσεις, πρέπει να είσαι τέλειος. Έτσι ήταν στο Μπαχρέιν. Στη Τζέντα δεν ήμασταν τέλειοι και χάσαμε. Σε κάθε αγώνα δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, και αυτό θα κάνουμε και στην Ίμολα και στους αγώνες που ακολουθούν".

TAGS FERRARI FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ