FORMULA 1

O Αλόνσο χρίζει από τώρα πρωταθλητή του 2024 τον Φερστάπεν

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
Ο Φερνάντο Αλόνσο στις δοκιμές της F1 2024 στο Μπαχρέιν ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA

Πριν καν το πρώτο φετινό αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, και στην 3η ημέρα δοκιμών του σπορ στο Μπαχρέιν, ο Φερνάντο Αλόνσο δηλώνει πως “νομίζω ότι 19 οδηγοί τώρα θα σκέφτονται ότι δεν θα κερδίσουν το πρωτάθλημα” και ότι “αυτό είναι ένα πολύ βάναυσο σπορ”.

Μία εβδομάδα πριν από τις πρώτες δοκιμές κατάταξης της F1 για το 2024, για το εναρκτήριο GP του Μπαχρέιν στις 1-2 Μαρτίου 2024, ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin εκτιμά ότι η Red Bull έδειξε αρκετά σε αυτό το τριήμερο των δοκιμών εξέλιξης -στην ίδια χώρα- των φετινών μονοθεσίων για να διατηρήσει την κυριαρχία της στο σπορ και φέτος.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός είπε ότι η RBR εξέπληξε τους πάντες με τις αλλαγές στο σχεδιασμό του νέου της μονοθεσίου, και προέβλεψε ότι η πρωταθλήτρια των δύο τελευταίων ετών θα είναι ξανά και φέτος ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα για να βλέπω τι κάνουν οι άλλοι” είπε ο Αλόνσο σε ερώτηση για τον ανταγωνισμό του 2024. Αλλά συνέχισε: “Νομίζω ότι ο Μαξ είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και η Red Bull κυριαρχεί στο σπορ. Επίσης, το σχέδιο [του μονοθεσίου] που παρουσίασαν φέτος είναι επίσης μία έκπληξη.

Προς το παρόν, πρέπει απλά να τους παρατηρήσουμε και να δούμε πώς αποδίδουν. Νομίζω πως 19 οδηγοί στο πάντοκ αυτή τη στιγμή θα σκέφτονται ότι δεν θα κερδίσουν το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει 99% του χρόνου που περνάς στη Formula 1. Πρόκειται για ένα βάναυσο σπορ”.

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
Φερνάντο Αλόνσο, Aston Martin AMR24, Δοκιμές Μπαχρέιν 2024 / Ημέρα 1 ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA


Ο Ισπανός και η Aston δεν έχουν κρύψει τη φετινή τους επιθυμία να κερδίσουν την πρώτη τους κοινή νίκη στη F1 φέτος, και σχετικά με αυτό ο Αλόνσο συμπλήρωσε, σε ερώτηση αν η νέα AMR24 είναι ικανή να κερδίζει: “Νομίζω ότι είναι δύσκολο να το κρίνουμε αυτή τη στιγμή.

Θα έλεγα, έχοντας πια δει τον Μαξ και το φετινό αυτοκίνητο της Red Bull, πως είναι μικρότερες οι πιθανότητες όλων να κερδίσουν έναν αγώνα φέτος. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα”. Κι απαντώντας σε ερώτηση για τη δική του απόδοση, κατέληξε με τον ίδιο πεσιμιστικό τρόπο: “Ήμουν τρομερά γυμνασμένος, χαρούμενος και γεμάτος κίνητρο και το 2015 και τελικά σκόραρα 11 βαθμούς. Οπότε, αυτό το σπορ δεν έχει να κάνει πάντα με ό,τι αισθάνεσαι ή ό,τι κάνεις”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ