FORMULA 1

Νόρις: "Δεν είμαστε μίλια μακριά πια από τη Red Bull"

Ο Λάντο Νόρις
Ο Λάντο Νόρις AP IMAGES

Στον ενθουσιασμό του για άλλο ένα βάθρο -εμπρός από τις Ferrari και Mercedes- στο GP Ιαπωνίας ο Λάντο Νόρις φώναξε "Red Bull, σου ερχόμαστε". Αργότερα, πιο ψύχραιμα, είπε ότι η McLaren δεν είναι πλέον τόσο μακριά από το ταχύτερο φετινό μονοθέσιο της Formula 1.

Η McLaren ξεκίνησε τη φετινή σεζόν της Formula 1 έχοντας χάσει όλους τους αεροδυναμικούς στόχους του σχεδιασμού της MCL60. Όμως, η ριζική ανανέωση του φετινού της μονοθεσίου που παρουσίασε στο GP Αυστρίας έδωσε μια εντελώς νέα τροπή στις τύχες της, και τη μεταμόρφωσε έκτοτε σε πρωταγωνίστρια στις μάχες του βάθρου μαζί με τις Ferrari και Mercedes.

Μετά την αναβάθμιση αυτή ο Λάντο Νόρις πέτυχε μια σειρά από θέσεις στο βάθρο, και σήμερα στη Σουζούκα -σε μια πίστα που ταίριαζε εξαιρετικά στο αγγλικό μονοθέσιο- η McLaren σημείωσε το πρώτο φετινό της διπλό βάθρο, με το πρώτο πόντιουμ του Όσκαρ Πιάστρι στη Formula 1.

"Άλλη μια εκπληκτική μέρα για εμάς με τη 2η και 3η θέση, δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει περισσότερα", είπε ο Νόρις μετά τον αγώνα της Ιαπωνίας. "Η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά, παραλίγο να περνούσα το Μαξ στην εκκίνηση, αλλά ο Μαξ είναι ο Μαξ και δεν απέκτησα άλλη ευκαιρία στη στροφή 2. Προσπάθησα. Η ταχύτητά μας ήταν εξαιρετική σήμερα σε σχέση με όλους. Δεν είμαστε κοντά στον Μαξ, αλλά ούτε και είμαστε μίλια μακριά".

Μιλώντας λίγο παραπάνω για αυτό, για την απόσταση που τον χωρίζει από την πρώτη του νίκη στη F1, ο Βρετανός συνέχισε: "Πιέζουμε, πλησιάζουμε. Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει είναι πολύ εντυπωσιακή. Οπότε, όπως είπα, είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και για τα βήματα που κάνουμε σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν ξανά κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά προχωράμε βήμα-βήμα".

Ο Νόρις κατέληξε συγχαίροντας τον Πιάστρι για το πρώτο του βάθρο στη F1: "Είμαι πολύ χαρούμενος και για τον Όσκαρ, για το πρώτο του βάθρο στη Formula 1. Οπότε συγχαρητήρια και σε εκείνον". Και ο Πιάστρι από την πλευρά του είπε: "Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αίσθημα. Σίγουρα θα το θυμάμαι για πολύ, πολύ καιρό, οπότε δεν μπορώ να ευχαριστήσω την ομάδα αρκετά για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσε.

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να έχουν αυτή την ευκαιρία, σε όλη τους τη ζωή. Κι εγώ κατάφερα να την έχω από την πρώτη μου σεζόν. Οπότε ευχαριστώ πολύ την ομάδα. Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας που έκανα ποτέ. Αλλά ήταν αρκετός για να πάρω το τρόπαιο στο τέλος. Οπότε ναι, είμαι σούπερ ευχαριστημένος", κατέληξε ο Αυστραλός.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ FERRARI MERCEDES F1 MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ