FORMULA 1

Μάνσελ: "Φυσικά μπορεί ο Λιούις, εγώ έγινα πρωταθλητής στα 39 μου"

AP Photo/Matt Dunham
Ferrari driver Carlos Sainz of Spain, right, poses with former British driver Nigel Mansell after he clocked the fastest time during the qualifying session for the British Formula One Grand Prix at the Silverstone circuit, in Silverstone, England, Saturday, July 2, 2022. The British F1 Grand Prix is held on Sunday July 3, 2022. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο θρυλικός "λέοντας" της Formula 1, Νάιτζελ Μάνσελ, σχολίασε στο BBC τη μεταγραφή-βόμβα του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari για το 2025, λέγοντας ότι η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για να γίνει πρωταθλητής με τη Scuderia και ότι ο επτάκις πρωταθλητής "έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του".

Ο Μάνσελ υπήρξε οδηγός της Ferrari τη διετία 1989-’90, όπως έπεσε πάνω στα “πέτρινα χρόνια” της Scuderia, υπό τη διοίκηση του Τσέζαρε Φιόριο, και δεν είχε ποτέ ένα αρκετά ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να πετύχει τίποτα περισσότερο από 3 νίκες και 3 πολ ποζίσιονς. Λίγους μήνες μετά έκανε τη μεταγραφή του στη Williams, με την οποία κατέκτησε το ένα και μοναδικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1992. Πολλοί υποστηρίζουν ότι άξιζε περισσότερα.

Μιλώντας για τη μεταγραφή του Χάμιλτον στη Ferrari, και συγκεκριμένα για την ηλικία του επτάκις πρωταθλητή της F1 που έκλεισε τον περασμένο μήνα τα 39 του χρόνια, ο “λέοντας” είπε ότι αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο για τον Λιούις και για τις φιλοδοξίες του να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής για όγδοη φορά - αλλά για πρώτη με τη Ferrari.

Εξάλλου, ο Φερνάντο Αλόνσο αποδεικνύει στα 42 του χρόνια ότι η ηλικία μπορεί να παρακαμφθεί από έναν αληθινά χαρισματικό οδηγό γεμάτο με κίνητρο για να συνεχίσει στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου μότορσπορ - ακόμα και σε πολύ πιο νέους υπεραστέρες, όπως ο 26χρονος Μαξ Φερστάπεν.

Ο κόσμος λέει ότι ο Λιούις είναι πια πολύ μεγάλος”, είπε ο Μάνσελ μιλώντας στο BBC. Στα 39; Όχι. Εγώ κέρδισα το πρωτάθλημά μου στα 39, και θα μπορούσα να είχα συνεχίσει αλλά μεσολάβησε ένα πολιτικό παιχνίδι. Ο Λιούις, αν κρατήσει το κίνητρό του, έχει ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά του, αν όχι πολλά. Πιστεύω ότι είναι απλά φανταστικό”.

Ο “λέοντας” πρόσθεσε: Ο Λιούις μπορεί να το πετύχει, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Μαξ θα κάνει τα πάντα για να τον σταματήσει. Είμαι επίσης σίγουρος ότι η Ferrari θα κάνει τα πάντα του χρόνου για να τον κερδίσει. Πιστεύω ότι μας περιμένει μια πολύ συναρπαστική σεζόν της Formula 1, και σίγουρα φαίνεται ότι και εκείνη του 2025 θα είναι πολύ συναρπαστική”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ΝΑΙΤΖΕΛ ΜΑΝΣΕΛ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ