FORMULA 1

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"

AP Photo/Andy Wong
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco waits beside his car during the first practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit, Shanghai, China, Friday, April 19, 2024. AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του μετά το τέλος του Sprint της Κίνας για τον τρόπο που ο Κάρλος Σάινθ αμύνθηκε στη μεταξύ τους μάχη, που έφερε την επαφή των δύο Ferrari SF-24 στον 16ο γύρο. Τι δήλωσε ο Ισπανός για το συμβάν.

Τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα Sprint του GP Κίνας, ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν επικεφαλής σε ένα “τρενάκι” τεσσάρων μονοθεσίων εμπρός από τους Κάρλος Σάινθ, Σέρτζιο Πέρεζ και Σαρλ Λεκλέρ. Η επίθεση του Σάινθ στο συμπατριώτη του έληξε με σύγκρουση των δύο Ισπανών, που οδήγησε στην εγκατάλειψη του Αλόνσο λόγω κλαταρίσματος από την επαφή.

Ο Πέρεζ εκμεταλλεύτηξε την ευκαιρία και τους πέρασε και τους δύο, ενώ λίγο αργότερα ο Λεκλέρ επιτέθηκε στον Σάινθ - και οι δύο οδηγοί της Scuderia είχαν επαφή στη στροφή 14, στη φουρκέτα της πίστας της Σαγκάης. Εντέλει ο Μονεγάσκος πέρασε, και τερμάτισε στην 4η θέση εμπρός από τον Ισπανός.

Ας μιλήσουμε. Μεταξύ μας μαχόμαστε περισσότερο, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους”, διεμήνυσε ο Λεκλέρ λίγα δευτερόλεπτα μετά στη ραδιοεπικοινωνία με την ομάδα.

Και μετά το τέλος του Sprint, σε ερώτηση του βρετανικού Sky Sports F1 αν ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια στη μεταξύ τους μάχη, ο Λεκλέρ απάντησε “έτσι νομίζω, για να είμαι ειλικρινής κι εγώ στο παρελθόν έχω περάσει τα όρια, και συνήθως όταν συμβαίνει αυτό κάνουμε μια συζήτηση για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Περάσαμε ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν και πήγε πολύ καλά, οπότε δεν ανησυχώ πως θα γίνει κάτι διαφορετικό αυτό το διήμερο. Αλλά σήμερα πέρασε λίγο εκτός ορίων. Έγινε μια επαφή ανάμεσά μας τη στιγμή που ήμασταν σε διαφορετικό ρυθμό, διότι είχα περισώσει αρκετά τα ελαστικά μου και είχα καλό ρυθμό.

Και στο τέλος ήταν κρίμα που χάσαμε την επαφή με τον Πέρεζ και δεν καταφέραμε να τον ππεράσουμε. Τερματίσαμε στην 4η θέση, που θα μπορούσε να ήταν 3η σε κάποια στιγμή, πάντα μπορείς να τα πας καλύτερα. Αλλά θα αφοσιωθούμε τώρα στο απογευματινό, που μπορεί να αλλάξει τα πάντα για μένα διότι δεν είχα καλές κατατακτήριες στους τελευταίους αγώνες”, κατέληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

Από τη δική του πλευρά, ο Σάινθ δήλωσε διατεθειμένος να απολογηθεί στον Λεκλέρ αν η άμυνά του κρίθηκε πολύ επιθετική, και συμπλήρωσε ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο και η νωρίτερη μάχη του με τον Φερνάντο Αλόνσο: “Πίσω από τον Φερνάντο έκανα μια καλή κίνηση στην εξωτερική της στροφής 7, και μετά αποφάσισα να τα παίξω όλα για όλα στη στροφή 9, κι αυτό κόστισε και στους δύο μας στον αγώνα”, είπε ο Ισπανός οδηγός της Scuderia.

Μετά από αυτή την αισιόδοξη κίνηση το αυτοκίνητο είχε μια ζημιά, και τα ελαστικά μου γέμισαν με βρωμιά από την πίστα, και εξαιτία αυτών έκτοτε γλιστρούσα πολύ. Έκανα ό,τι μπορούσα για να αμυνθώ και γλιστρούσα, με αποτέλεσμα να έχουμε μια στιγμή εκεί με τον Λεκλέρ, αλλά απολογούμαι αν έκανα κάτι που πέρασε τα όρια. Όμως όλοι αγωνιστήκαμε πολύ σκληρά σήμερα και προσπαθούσα όσο καλύτερα μπορούσα για να κρατώ τον έλεγχο”, κατέληξε ο Κάρλος Σάινθ.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Σάινθ όσο και ο Φερνάντο Αλόνσο κλήθηκαν μετά το Sprint της Κίνας να παραστούν ενώπιον των αγωνοδικών, για την εξέταση της σύγκρουσής τους στη στροφή 7 που ενδέχεται να επιφέρει ποινή σε κάποιον εκ των δύο ενόψει των δοκιμών κατάταξης της Σαγκάης, σήμερα (20/04) στις 10:00.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΚΙΝΑΣ SCUDERIA FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ