FORMULA 1

Η Aston Martin θέλει να "κερδίσει" τον Αλόνσο από τις Mercedes και Red Bull για το 2025

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
Portrait, TS-Live, Jeddah Corniche Circuit, GP2402a, F1, GP, Saudi Arabia Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, prepares for Qualifying ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA

Εν μέσω των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Φερνάντο Αλόνσο σε συζητήσεις με τη Mercedes F1 και με τη Red Bull Racing, ο διευθυντής της Aston Martin F1 Μάικ Κρακ είπε ότι η αγγλική ομάδα θα προσπαθήσει να δώσει το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο φέτος στον Ισπανό για να τον κρατήσει στις τάξεις της το 2025.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει ξεκαθαρίσει πως πρέπει να αποφασίσει πρώτα ο ίδιος αν μπορεί και αν θέλει να ακολουθήσει και του χρόνου του εξαντλητικό πρόγραμμα 24 αγώνων της Formula 1, πριν σκεφτεί για ποια ομάδα θα οδηγεί -βάσει των συζητήσεων που κάνει ο μάνατζερ του, Φλάβιο Μπριατόρε- την επόμενη σεζόν.

Ο Ισπανός, που θα κλείσει τον προσεχή Ιούλιο τα 43 χρόνια του, προφανώς επιδιώκει το ταχύτερο δυνατόν μονοθέσιο που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει ένα τρίτο πρωτάθλημα - δύο δεκαετίες μετά από τα δύο πρώτα του.

Ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε πως “υπάρχουν τρεις πρωταθλητές στη F1 και είμαι ο μόνος διαθέσιμος” για το 2025, και παραδέχθηκε ότι φαντάζει ως μια ελκυστική επιλογή για άλλες ομάδες του σπορ. Σε όλη αυτή την εξίσωση, βεβαίως, θα πρέπει να προστεθεί και η παράμετρος των τεράστιων επενδύσεων που κάνει η Aston Martin τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό όσο και στις εγκαταστάσεις της, καθώς και οι αξιόπιστες πληροφορίες για μυθική πρόταση στον σχεδιαστή Άντριαν Νιούι.

Τις ελπίδες της Aston να κρατήσει τον Αλόνσο δεν βοηθούν οι εκτός βάθρου θέσεις που κατέκτησε ο Ισπανός στα τρία πρώτα GP του 2024 -9ος στο Μπαχρέιν, 5ος στη Τζέντα, 8ος στην Αυστραλία- αλλά ο διευθυντής της Aston Martin F1, Μάικ Κρακ, λέει ότι τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει για το θέμα του Αλόνσο σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν.

Ο Φερνάντο το ξεκαθάρισε, νομίζω, ότι χρειάζεται πρώτα να αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον”, τόνισε ο Λουξεμβούργιος. “Επίσης είπε πως αν θελήσει να συνεχίσει θα μιλήσει πρώτα εμάς, που είναι πολύ ωραίο να το ακούμε. Έπειτα, θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Γίνονται συζητήσεις, και θα υπάρξουν και περισσότερες.

Όπως είπα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σεβαστούμε είναι η ανάγκη του Φερνάντο για περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί τι θέλει να κάνει. Αν έχεις στην ομάδα σου έναν τέτοιο πρωταθλητή, πρέπει να του δώσεις το χρόνο και να σεβαστείς το αίτημά του”.

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
Ο διευθυντής της Aston Martin F1 Μάικ Κρακ ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA


Σε ερώτηση αν η απόφαση του Αλόνσο έχει να κάνει με την απόδοση της Aston Martin F1 ή αν απλώς ο Ισπανός σκέφτεται αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στη F1, ο Κρακ απάντησε πως “πιστεύω ότι είναι μάλλον το δεύτερο, αλλά ενδεχομένως και το πρώτο να επηρεάσει λίγο. Αν του δώσουμε ένα καλό μονοθέσιο στους αγώνες που έρχονται, ίσως να διευκολύνουμε αυτή την απόφαση.

Πρωταθλητές τέτοιου είδους δεν θέλουν να οδηγούν για την 10η θέση, ή για την 6η ή την 5η, θέλουν να κερδίζουν. Είναι στο δικό μας χέρι να παρέχουμε το αυτοκίνητο και στους δύο οδηγούς μας που θα τους επιτρέπει να το πετύχουν”.

Ο διοικητής της Aston Martin F1 κατέληξε πως “θέλουμε να κάνουμε την απόφαση [του Αλόνσο] όσο το δυνατόν πιο δύσκολη, δίνοντάς του το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορούμε”, ξεκαθαρίζοντας πως την επιθυμία του να κρατήσει τον Ισπανό στο Σίλβερστοουν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ASTON MARTIN F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ