FORMULA 1

H Red Bull Racing έκανε την πρώτη κίνηση για τον Άλμπον, για το 2026

AP Photo/Vincent Thian
Alexander Albon, Williams AP PHOTO/VINCENT THIAN

Η πρωταθλήτρια της Formula 1 προσέγγισε για πρώτη φορά τον Άλεξ Άλμπον με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Αγγλο-Ταϊλανδού μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Williams, στο τέλος του 2025.

Χάρη στις εντυπωσιακές του υπερβάσεις τα δύο τελευταία χρόνια με τα μονοθέσια της Williams, ο Άλμπον είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο μεταγραφικό σκηνικό - όμως πρόσφατα ο διευθυντής της Williams F1 Τζέιμς Βάουλς ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του Γκροβ έχει δεσμευμένο τον Βρετανό μέχρι το τέλος του 2025, αντί του ‘24 όπως είχε γίνει κατανοητό μέχρι πρότινος.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος βρίσκεται στο στόχαστρο της Red Bull για τη θέση που τώρα κατέχει ο Σέρτζιο Πέρεζ (με συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2024), δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν, ενώ αναμφίβολα εξετάζεται και από τη Mercedes για τη μετά-Χάμιλτον εποχή της ομάδας του Μπράκλεϊ.

Τώρα η RBR το επιβεβαίωσε, καθώς αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι προσέγγισε τον Αγγλ-Ταϊλανδό για να εξασφαλίσει την οψιόν να τον εντάξει στην ομάδα της από το 2026. Δημοσιεύματα που ήθελαν τη Red Bull να του έχει καταθέσει πρόταση τριετούς συμβολαίου από το 2025, κατά συνέπεια, δεν δείχνουν να ευσταθούν, προς το παρόν.

Red Bull Content Pool
Ο Άλεξ Άλμπον όταν οδηγούσε στη RBR, δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν, στο GP Άμπου Ντάμπι του 2019 RED BULL CONTENT POOL


Αν ο Άλμπον συμφωνήσει, τότε θα δώσει στη Red Bull το δικαίωμα να τον φέρει στην ομάδα της για την περίοδο 2026-’28 και να τον επαναφέρει στη θέση δίπλα στον Φερστάπεν, μετά το 2020. Η εμπειρία του τότε με την ομάδα του Μίλτον Κινς έληξε άδοξα, καθώς η RBR τον κάλεσε από την Alpha Tauri στο μέσον της πρώτης του σεζόν στη F1 και ο Αγγλο-Ταϊλανδός πάσχιζε δίπλα στον Ολλανδό, που βρισκόταν ήδη τρία χρόνια στην ομάδα.

Παρότι το δέλεαρ της Red Bull είναι μεγάλο, είναι άγνωστο αν ο Άλμπον θα θελήσει να βρεθεί και πάλι στην ομάδα του Φερστάπεν, που πλέον δείχνει παντοδύναμος και ανίκητος, και επίσης άγνωστο αν θα θελήσει από τώρα να περιορίσει τις επιλογές του για το 2026 υπογράφοντας μια σαφή δέσμευση στη RBR.

AP Photo/Olivier Matthys
Ο Άλεξ Άλμπον με τη Williams FW44 στο GP Βελγίου 2022 AP PHOTO/OLIVIER MATTHYS

Ο ίδιος ο 27χρονος δεν αρνήθηκε ότι έχει έρθει σε επαφή με άλλες ομάδες για το μέλλον: “Θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι δεν υπήρξαν ερωτήσεις και γενικές συζητήσεις γύρω από αυτό, αλλά ειλικρινά αυτό δεν είναι και τόσο δικό μου προσωπικό θέμα, αλλά των μάνατζερ. Η δική μου αφοσίωση είναι στην οδήγηση.

Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι πως με ενθουσιάζει να βλέπω πώς εξελίσσεται η [Williams] FW46, θέλω να διαπιστώσω την αίσθηση που θα μου δώσει το αυτοκίνητο στο Μπαχρέιν και στους πρώτους πέντε, έξι αγώνες [της σεζόν του 2024] και να διαπιστώσω την πρόοδο που έχουμε κάνει ως ομάδα.

Όλη μου η αφοσίωση είναι στη Williams και εκεί είναι που βλέπω τον εαυτό μου. Ο ρυθμός εξέλιξης είναι σίγουρα πολύ σημαντικός για μένα, οπότε ο χρόνος θα δείξει”, πρόσθεσε ο Άλμπον. “Αισθάνομαι ότι είμαι πολύ κοντά στο peak μου. Πάντα υπάρχουν θέματα που μπορούν να βελτιωθούν, αλλά γενικώς με την εμπειρία μου και στο σημείο που βρίσκομαι νιώθω ότι αξίζω ένα αυτοκίνητο που να διεκδικεί θέσεις στο βάθρο και να μάχεται για τις νίκες.

Πιο πολύ από οτιδήποτε, θέλω αυτή η ομάδα να είναι η Williams και σε αυτή είναι που αφιερώνω όλη τη δουλειά και όλες μου τις προσπάθειες. Είναι ξεκάθαρο για μένα, ειδικά αν δεις το μεταγραφικό σκηνικό, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από ομάδες που θέλουν τον ίδιο οδηγό για το 2025 και '26. Έτσι φαίνεται πως εξελίσσονται τα πράγματα, και θα δούμε τι θα γίνει”, συνέχισε.

Αυτό που εννοεί με το τελευταίο του σχόλιο ο Αγγλο-Ταϊλανδός είναι πως οι ομάδες της F1 θέλουν να έχουν τους ίδιους οδηγούς το 2025 και το ‘26, λόγω της μεγάλης αλλαγής των τεχνικών κανονισμών που θα έρθουν τη μεθεπόμενη σεζόν. Προφανώς, όμως, βάσει των τελευταίων πληροφοριών, η Red Bull μάλλον δεν θεωρεί κάτι τέτοιο ως απολύτως απαραίτητο.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2026 RED BULL ΑΛΕΞ ΑΛΜΠΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ