FORMULA 1

H Ferrari "ερυθρόλευκη" στο Λας Βέγκας, γιορτάζει τη χρυσή εποχή της F1 στην Αμερική

FERRARI MEDIA
FERRARI MEDIA

Η Scuderia παρουσίασε το νέο χρωματισμό που θα έχουν τα μονοθέσια και οι φόρμες των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στο GP του Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα (17-19/11), αποτίοντας φόρο τιμής στην ιστορία της στα αμερικανικά GP της δεκαετίας του 1970.

Η νέα εμφάνιση που θα έχουν τα μονοθέσια και οι φόρμες των οδηγών περιλαμβάνει εκτεταμένα το λευκό χρώμα. Κοσμεί το κάλυμμα του κινητήρα της SF-23, στην πίσω πτέρυγα, καθώς και στο ρύγχος στο λευκό κυκλικό σχήμα που περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής κάθε οδηγού. Επιπλέον, τα σήματα όλων των χορηγών της Scuderia -μετά από έγκρισή τους- είναι λευκά, τόσο στο μονοθέσιο όσο και στις φόρμες των οδηγών.

Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια -μαζί φυσικά με το ρετρό κυκλικό σχήμα του αριθμού- είναι η διπλή γραμμή που διατρέχει τους πλευρικούς αεραγωγούς, η οποία διακόπτεται για να αναγραφεί το όνομα του κάθε οδηγού με γραμματοσειρά που παραπέμπει στη δεκαετία του ‘70.

FERRARI MEDIA
Ferrari SF-23 / GP Λας Βέγκας 2023 FERRARI MEDIA


Δεδομένου ότι η Formula 1 το επόμενο Σαββατοκύριακο επιστρέφει στο Λας Βέγκας μετά το 1982, με το χρωματισμό αυτό η ιταλική ομάδα γιορτάζει τις επιτυχίες της στα GP των ΗΠΑ στην χρυσή εποχή του σπορ στην Αμερική, τις δεκαετίες του 1970 και ‘80. Συγκεκριμένα, τα χρώματα είναι πανομοιότυπα με εκείνα της Ferrari 312B του Μάριο Αντρέτι από το μακρινό 1971.

Τα λευκό χρώμα παρέμεινε στα ιταλικά μονοθέσια καθ’ όλη τη δεκαετία του 1970, και συνεπώς και στα μονοθέσια του 1975 και ‘77 με τα οποία αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ο Νίκι Λάουντα - κερδίζοντας μεταξύ άλλων και στο Ουότκινς Γκλεν της Νέας Υόρκης.

FERRARI MEDIA
Ferrari SF-23 / GP Λας Βέγκας 2023 FERRARI MEDIA


Με τις διάφορες παραλλαγές της θρυλικής 312 T στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘70, επίσης, ο Κλέι Ραγκατσόνι κέρδισε στο Λονγκ Μπιτς του Λος Άντζελες το 1976, ο Κάρλος Ρόιτεμαν επίσης στο Γκλεν, και ο Ζιλ Βιλνέβ και στις δύο πίστες του 1979. Βέβαια, σε εκείνες τις Ferrari ήταν εμφανές σε πολλά σημεία και το πράσινο χρώμα, που παρέπεμπε μαζί με το κόκκινο και το λευκό στα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

FERRARI MEDIA
Ferrari SF-23 / GP Λας Βέγκας 2023 FERRARI MEDIA

Μετά το 1978 το λευκό επέστρεψε στο cavallino το 1993, όμως η δύστροπη F93A δεν επέτρεψε στους Γκέρχαρντ Μπέργκερ και Ζαν Αλεζί να διακριθούν ιδιαίτερα. Έτσι, το 1994 η Scuderia γύρισε στο κόκκινο χρώμα. Η τελευταία εμφάνιση του άσπρου έγινε στην SF-16H του 2016, που οδηγούσαν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και εγκαταλείφθηκε.

FERRARI MEDIA
Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ με τις φόρμες της Ferrari για το GP του Λας Βέγκας FERRARI MEDIA


Και τώρα το χρώμα αυτό κάνει και πάλι την εμφάνισή του, έστω και περιστασιακά, καθώς η F1 επιστρέφει το επόμενο τριήμερο (17-19/11) στο Λας Βέγκας μετά από 41 χρόνια. Τότε, αρχές της δεκαετίας του 1980, το GP διεξαγόταν στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Σίζαρς Πάλας, και ήταν ένας από τους τρεις αγώνες του σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες - στη “χρυσή εποχή” του σπορ στη χώρα. Στις εννέα σεζόν της περιόδου 1976-’84 διεξήχθησαν συνολικά 19 αγώνες της Formula 1 επί αμερικανικού εδάφους.

FERRARI MEDIA
Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ με τις φόρμες της Ferrari για το GP του Λας Βέγκας FERRARI MEDIA


Σήμερα, έπειτα από την αγορά των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ από την αμερικανική Liberty Media πριν από έξι χρόνια, η Formula 1 περνάει τη δεύτερη “χρυσή εποχή” της στις ΗΠΑ καθώς μαζί με τον αγώνα του Λας Βέγκας -και εκείνους στο Μαϊάμι και του Όστιν- η χώρα έχει τρία GP πλέον στο πρόγραμμα.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ