LA LIGA

Νίκο Γουίλιαμς: "Δεν είναι φυσιολογικό να σε προσβάλλουν λόγω χρώματος, αυτό πρέπει να αλλάξει"

Νίκο Γουίλιαμς: "Δεν είναι φυσιολογικό να σε προσβάλλουν λόγω χρώματος, αυτό πρέπει να αλλάξει"
Ο Νίκο Γουίλιαμς με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας @2024 AP IMAGES/JULIO CORTEZ

Ο Νίκο Γουίλιαμς προστέθηκε στη μακρά λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν κακοποιηθεί λεκτικά λόγω του χρώματός τους, με τον Ισπανό εξτρέμ της Αθλέτικ Μπιλμπάο να γίνεται αποδέκτης ρατσιτσικής συμπεριφοράς από οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης στο χθεσινό (27/04) ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη La Liga.

Ακόμα ένα κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς οπαδών στα γήπεδα της Ισπανίας είδε το φως της δημοσιότητας, μετά την πρωτοβουλία του Νίκο Γουίλιαμς να διακόψει προς στιγμή το ματς της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 33η αγωνιστική της La Liga.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος εξτρέμ ζήτησε από τον διαιτητή να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", καθώς τρεις οπαδοί της Ατλέτικο έκαναν ιαχές μαϊμούς προς τον ίδιο.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο διεθνής με την εθνική Ισπανίας πήρε την πιο γλυκιά εκδίκηση, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Ερνέστο Βαλδέρδε, πανηγυρίζοντας επιδεικνύοντας το χρώμα του δέρματός του.

Για την ιστορία το ματς έληξε με 3-1 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Νίκο Γουίλιαμς μετά το φινάλε να κάνει μία ηχηρή δήλωση για τη ρατσιστική συμπεριφορά που δέχθηκε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στήριξη που έλαβε από τους παίκτες της Ατλέτικο.

εν είναι φυσιολογικό να σε προσβάλλουν εξαιτίας του δέρματός σου. Ξέρω ότι υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι παντού, αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης με στήριξαν, με καταλαβαίνουν, είναι απαράδεκτο να ακούω ήχους μαϊμούς, είδα και άκουσα τρεις τύπους να το κάνουν αυτό".

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ