FORMULA 1

Formula 1: Το χειμώνα οι επαφές Χάμιλτον-Mercedes για το νέο τους συμβόλαιο

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES

Ο Τότο Βολφ είπε ότι "θα έρθει μία ημέρα που ο Λιούις δεν θα είναι ο καλύτερος εαυτός του, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη" και μετέθεσε για το χειμώνα τις συζητήσεις με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή για την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Mercedes F1 και πέραν του 2023.

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με την ομάδα του Μπράκλεϊ στη Formula 1, όμως δημοσίως έχει δηλώσει πως επιθυμεί την πολυετή ανανέωσή του -παρά τα 38 χρόνια της ηλικίας του- και τη σιγουριά του ότι "θα υπογράψουμε άλλη μία συμφωνία".

Για τον Βρετανό, ένα ακόμη πρωτάθλημα -το όγδοό του- θα σπάσει το ιστορικό ρεκόρ των 7 παγκόσμιων τίτλων της F1 που σήμερα μοιράζεται με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Για το σκοπό αυτό, και όχι μόνο για αυτόν, σύμφωνα με τον -διευθυντή της Mercedes F1- Τότο Βολφ ο Λιούις αποδίδει ακόμη όπως πρέπει, και κάνει τη ζωή που πρέπει, για να μην αφήσει την ηλικία του να σταθεί εμπόδιο.

Μιλώντας για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα του Μπράκλεϊ, ο Λιούις δήλωσε σίγουρος πως "θα καθίσουμε κάτω, και θα το συζητήσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες" και ο Βολφ επιβεβαίωσε πως δεν συζητά με κανέναν άλλο, και ότι η θέση είναι 100% του Λιούις. Απομένουν, μόνο, οι συμφωνίες για τις δεκάδες ή εκατοντάδες παράπλευρες πτυχές.

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES

"Δεν ξεκινήσαμε ακόμα τις συζητήσεις μας", είπε ο Αυστριακός, "θέλουμε σίγουρα να τελειώσουμε τη σεζόν, μετά να βρούμε κάποιο ήσυχο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του χειμώνα όπως κάναμε και την τελευταία φορά - που ξεκίνησε από τις διακοπές των Χριστουγέννων και κράτησε πάνω από δύο μήνες. Δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο.

Όμως, είναι τώρα κάτι πολύ περισσότερο από οδηγός, για εμάς. Παρότι δεν συζητάμε για το τελείωμα της καριέρας του, είναι επίσης σημαντικό να μιλήσουμε και για το ρόλο του ως πρεσβευτή της Mercedes, καθώς και για τους πολλούς χορηγούς που έχουμε, και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ευρύτερο κοινό μας", συμπλήρωσε ο Βολφ.

Ο Χαμιλτον, που έχει αγωνιστεί στη F1 αποκλειστικά με κινητήρες της Mercedes (με τη McLaren το 2007-'12 και με την εργοστασιακή ομάδα από το 2013 μέχρι σήμερα) είπε σχετικά με αυτό: "Ο στόχος μου είναι να παραμείνω στη Mercedes. Ήμουν με τη Mercedes από τότε που ήμουν 13 χρονών. Και είναι πραγματικά η οικογένειά μου: η Mercedes-Benz είναι η οικογένειά μου.

Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Τότο Βολφ
Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Τότο Βολφ AP IMAGES


Έμειναν κοντά μου στα καλά και στα άσχημα. Έμειναν κοντά μου στην αποβολή από το σχολείο, σε όλα όσα συνέβησαν από το 2020. Έμειναν μαζί μου στα λάθη μου, και όλα όσα σκ*** που γράφονταν στον Τύπο. Έμειναν μαζί μου στα πάνω και στα κάτω.

Πιστεύω πραγματικά σε αυτή την εταιρεία. Πιστεύω στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στον οργανισμό. Και θέλω να είμαι ο καλύτερος συνεργάτης που μπορώ για εκείνους, διότι πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την εταιρεία ακόμα καλύτερη, πιο προσβάσιμη, πιο δυνατή από ό,τι είναι. Και πιστεύω ότι μπορώ να είμαι αναπόσπαστο κομμάτι όλου αυτού", κατέληξε.

Όσο για τον ηλικία του Λιούις, που κλείνει τον πρσεχή Ιανουάριο τα 38 του χρόνια, ο Βολφ τόνισε για τον Βρετανό: "Είναι απόλυτα ώριμος και με αυτογνωσία σε ποιο στάδιο της καριέρας του βρίσκεται. Δεν τον καθοδηγούν τα συναισθήματά του, σαν άλλους αθλητές που έχουμε δει να νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν για πάντα, και προσπαθούν να κρατηθούν σε αυτό που κάνουν. Ξέρει ότι θα έρθει μία ημέρα που δεν θα είναι ο καλύτερος εαυτός του. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, και κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την άποψη της απόδοσής του και του τρόπου που ζει, για να είναι σε θέση να συνεχίσει".

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ