FORMULA 1

Formula 1: Ο Χάμιλτον έσπασε ρεκόρ του Σουμάχερ που φάνταζε ακατάρριπτο και ο Φερστάπεν έπιασε τον Σένα

Red Bull driver Max Verstappen of Netherlands, right, and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrate on the podium after the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park in Melbourne, Sunday, April 2, 2023. Verstappen won the race and Hamilton took 2nd. (AP Photo/Scott Barbour)
Red Bull driver Max Verstappen of Netherlands, right, and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrate on the podium after the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park in Melbourne, Sunday, April 2, 2023. Verstappen won the race and Hamilton took 2nd. (AP Photo/Scott Barbour) AP

Ο Λιούις Χάμιλτον κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Αυστραλία έσπασε ένα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ που έμοιαζε δύσκολο να σπάσει, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν έπιασε τον Άιρτον.

Το GP της Αυστραλίας πέρασε στην ιστορία της Formula 1 ως ένα από τα πλέον επεισοδιακά της ιστορίας, ωστόσο κατά τη διάρκειά του είχαμε και δύο εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ποιες είναι αυτές; Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πλέον ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία της Formula 1 που υπήρξε πρώτος τουλάχιστον σε ένα γύρο οποιουδήποτε Grand Prix για 17η χρονιά!

Το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκε στον Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος είχε σταματήσει στις 16 χρονιές, με τον Βρετανό να τον ισοφαρίζει πέρσι και να τον περνά φέτος. Ο μόνος που είναι κοντά σε αυτό το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό νούμερο είναι ο Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος μετρά 15 χρονιές.

Την ίδια ώρα ο Μαξ Φερστάπεν έπιασε τον θρυλικό Άιρτον Σένα στις παρουσίες σε podium. Ο Ολλανδός ανέβηκε για 80η φορά στο βάθρο όσες είχε και ο θρυλικός Βραζιλιάνος και βρίσκονται στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας.

Η πρώτη δεκάδα σε παρουσίες στο podium

  1. Λιούις Χάμιλτον 192
  2. Μίκαελ Σουμάχερ 155
  3. Σεμπάστιαν Φέτελ 122
  4. Αλέν Προστ 106
  5. Κίμι Ράικονεν 106
  6. Φερνάντο Αλόνσο 101
  7. Άιρτον Σένα 80
  8. Μαξ Φερστάπεν 80
  9. Ρούμπενς Μπαρικέλο 68
  10. Βαλτέρι Μπότας 67

Φυσικά, στη σχετική λίστα είναι μόνος πρώτος εδώ και καιρό ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος πλέον έφτασε τις 192 παρουσίες σε podium, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο τις 101.

Τέλος, ο Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία για 37η φορά στην καριέρα του και κυνηγά και εκεί τον Άιρτον Σένα ο οποίος είναι στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας με 41.

TAGS FORMULA 1 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ