FORMULA 1

Formula 1: Η Mercedes προσπάθησε να αποσπάσει τον Νιούι από τη Red Bull

Ο Άντριαν Νιούι
Ο Άντριαν Νιούι RED BULL CONTENT POOL

Ο Άντριαν Νιούι αποφάσισε πρόσφατα να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη RBR, αλλά νωρίτερα η Mercedes είχε επιχειρήσει -ανεπιτυχώς- να κάνει τη μεγάλη κίνηση που θα άλλαζε τις ισορροπίες στην κορυφή της Formula 1.

Η προσπάθεια της Mercedes να αποσπάσει από τη Red Bull Racing τον Άντριαν Νιούι, τον πλέον επιτυχημένο σχεδιαστή της ιστορίας της Formula 1, αποκαλύφθηκε από τον σύμβουλο της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο λίγες μέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση από την ομάδα του Μίλτον Κινς για την "πολυετή" ανανέωση του συμβολαίου του Βρετανού αεροδυναμιστή.

Σύμφωνα με τον Μάρκο, μάλιστα, ο Νιούι -που έχει τον τίτλο του διευθύνοντος τεχνικού συμβούλου στη RBR- "θα παραμείνει (στη Red Bull Racing) μέχρι τη συνταξιοδότησή του". Φέτος ο Βρετανός συμπληρώνει 17 διαδοχικά χρόνια στο Μίλτον Κινς.

Ο σχεδιαστής των κυρίαρχων RB18 και RB19 των δύο τελευταίων σεζόν της F1, έχει υπογράψει ορισμένα από τα κορυφαία μονοθέσια των τελευταίων τριών δεκαετιών. Ξεκινώντας από τις Williams της δεκαετίας του 1990 και τις McLaren των αρχών του 2000, μέχρι τις Red Bull σήμερα, έχει κατακτήσει συνολικά 11 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Πρόσφατα υπήρξαν φήμες και περί ενδιαφέροντος της Ferrari για την απόκτηση των υπηρεσιών του, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν. Αντίθετα, τώρα ο Μάρκο επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που είχε δείξει η Mercedes: "Φαίνεται πως ο (Τότο) Βολφ δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του για να λύσουν τα προβλήματα της Mercedes" είπε καυστικά ο Αυστριακός, αναφερόμενος στο διευθυντή της Mercedes F1.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ο Νιούι δέχθηκε την προσέγγιση της Mercedes από έναν πρώην εργαζόμενο της Red Bull, ο οποίος σήμερα είναι προσωπικός βοηθός του Βολφ.

Την ίδια στιγμή, ο Μάρκο σχολίασε και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Ferrari να προσελκύσει στο Μαρανέλο τον τεχνικό διευθυντή της RBR, Πιέρ Βας: "Θέλουμε να βλέπουμε τη Ferrari να είναι ανταγωνιστική, αλλά δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα. Δεν είμαστε αραβικό παζάρι. Επιπλέον, ο Βας δεν θέλει να αλλάξει ομάδα, κι ούτε κι εμείς θα συμφωνούσαμε", κατέληξε ο Αυστριακός.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η Scuderia προσπαθεί να πείσει τη Red Bull να αποδεσμεύσει τους μηχανικούς που την ενδιαφέρουν, με αντάλλαγμα να απελευθερώσει κι εκείνη νωρίτερα τον Λορέν Μεκίς από το ρόλο του αγωνιστικού της διευθυντή, ώστε κατά συνέπεια να αναλάβει και νωρίτερα τη διεύθυνση της Alpha Tauri στη θέση του Φραντς Τοστ.

Σχολιάζοντάς τις, ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ είπε: "Θα υπάρξει ανταλλαγή ομήρων για τον Λορέν Μεκίς; "Ε λοιπόν, εμείς δεν κρατάμε ομήρους. Τα άτομα που αναφέρθηκε ότι είχαν επαφή με τη Ferrari ήρθαν να με συναντήσουν την προηγούμενη εβδομάδα και ανέφεραν τη δυσπιστία τους για ορισμένες από αυτές τις φήμες. Δεν υπάρχει πλάνο από κάποιον εκ των κορυφαίων μελών της ομάδας μας να μετακινηθούν στο Μαρανέλο", τόνισε ο Βρετανός.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ