FORMULA 1

Formula 1: H Honda επιστρέφει στη F1 φέτος, αλλά σε διαφορετικό ρόλο

Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι
Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι RED BULL CONTENT POOL / PHOTO BY BRYN LENNON/GETTY IMAGES

Η Honda έχει αποχωρήσει από το τέλος του 2021, και παρότι η Red Bull Racing ακόμη χρησιμοποιεί τους κινητήρες της, το όνομά της απουσιάζει από το σπορ. Όμως αυτό θα αλλάξει στο φετινό GP Ιαπωνίας.

Η Formula 1 θα επιστρέψει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αυτόν τον Οκτώβριο μετά από τρία χρόνια, καθώς το 2020 και το 2021 ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Και θα επιστρέψει φυσικά στη Σουζούκα, την πίστα που ανήκει στη Honda.

Τώρα, έγινε γνωστό ότι η ιαπωνική εταιρεία θα γίνει ο βασικός ονομαστικός χορηγός του φετινού GP της χώρας της - το οποίο μάλιστα είναι και επετειακό, διότι γιορτάζει τα 60 χρόνια της ιστορίας του.

«Συμβάλλοντας σε αυτό το εξαιρετικό Grand Prix, η Honda θα συνεχίσει να υποστηρίζει την περαιτέρω προώθηση και διάδοση των αγώνων αυτοκινήτου στην Ιαπωνία» είπε ο Κότζι Ουατανάμπε, Επιχειρησιακός Διευθυντής και Επικεφαλής Επικοινωνίας της Honda.

Η Honda, θυμίζουμε, θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στη Red Bull Powertrains μέχρι το τέλος του 2025 για τους κινητήρες που θα χρησιμοποιούν οι RBR και η Alpha Tauri. Η εξέλιξη των κινητήρων αυτών θα παύσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, και μέχρι του τέλος του 2025 - ώστε οι κατασκευαστές να εξοικονομήσουν πόρους για την εξέλιξη των νέων μονάδων ισχύος του '26.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ