NBA

NBA: Ο Στεφ Κάρι αναδείχθηκε "Clutch παίκτης της χρονιάς"

Ο Στεφ Κάρι
Ο Στεφ Κάρι AP

Στον Στεφ Κάρι κατέληξε φέτος το βραβείο "Clutch παίκτη της χρονιάς" στο NBA, με τον σταρ των Γουόριορς να κερδίζει οριακά τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν.

Ο Στεφ Κάρι ήταν ο πιο clutch παίκτης της σεζόν 2023/24 στο NBA. Δεν αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα αυτό. Είναι μία πραγματικότητα, με τον σταρ των Γουόριορς να παραλαμβάνει το σχετικό βραβείο - που έχει πάρει το όνομα του Τζέρι Γουέστ - κερδίζοντας στο νήμα τον (περσινό νικητή) ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν.

Ο Κάρι συγκέντρωσε 298 πόντους (και συνολικά 45 πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία) έναντι 272 πόντων (και 34 πρώτων θέσεων) του ΝτεΡόζαν, με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να ακολουθεί από απόσταση με 160 πόντους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του NBA, ο Κάρι σημείωσε 189 πόντους σε clutch καταστάσεις φέτος (μετάφραση: πόντοι που σημείωσε στα τελευταία 5 λεπτά της 4ης περιόδου ενός αγώνα ή της παράτασης, με την διαφορά στο σκορ να είναι 5 πόντοι ή λιγότερο), με τον ΝτεΡόζαν να ακολουθεί με 182 πόντους. Παράλληλα, ήταν πρώτος σε εύστοχα σουτ (59) και τρίποντα (32) σε τέτοιες καταστάσεις την φετινή σεζόν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ