FORMULA 1

Formula 1: Εκνευρισμός του Βολφ για την αποκάλυψη της Mercedes W14 και για τις φήμες Χάμιλτον-Ferrari

Ο Τότο Βολφ της Mercedes
Ο Τότο Βολφ της Mercedes AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Ο Τότο Βολφ εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος για την αποκάλυψη της Mercedes W14 αλλά και για τις φήμες περί πρότασης της Ferrari στον Χάμιλτον.

Το ανασχεδιασμένο δάπεδο είναι το κεντρικότερο στοιχείο του ριζικού ανασχεδιασμού της Mercedes W14 στο Μονακό, και η μεταφορά του από τον γερανό -μετά το ατύχημα του Λιούις Χάμιλτον στην 3η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών- το αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια.

Ο χειριστής του γερανού που βρίσκεται στο σημείο της φουρκέτας Μιραμπό σήκωσε σε πολύ μεγάλο ύψος το μονοθέσιο για να το μεταφέρει εκτός πίστας -όπως συμβαίνει σε κάθε ατύχημα στο στενό σιρκουί του Μονακό, που φιλοξενεί αυτό το τριήμερο τον 6ο φετινό αγώνα της Formula 1- αποκαλύπτοντας το δάπεδο του μονοθεσίου, και τον πολύ κρίσιμο σχεδιασμό όλων των αεροδυναμικών καναλιών της Mercedes W14.

Το ίδιο συνέβη και στην πρώτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης με τη Red Bull RB19, μετά το ατύχημα του Σέρτζιο Πέρεζ στην πρώτη στροφή. Ο γερανός ανύψωσε το μονοθέσιο, εμφανίζοντας με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο του Άντριαν Νιούι στο πλέον κρίσιμο σημείο αεροδυναμικής απόδοσης των μονοθεσίων του ground effect, των δύο τελευταίων ετών.

"Όποιος χειρίστηκε τον γερανό πιθανότατα δούλευε στο Cirque du Soleil στο παρελθόν", είπε ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ. "Ειλικρινά, ήταν πολύ άσχημο. Δεν το καταλαβαίνω, το αυτοκίνητο ήταν στο δρόμο, θα μπορούσαν να το είχαν τοποθετήσει στην πλατφόρμα αντί να το επιδεικνύουν στον κόσμο. Αυτό δεν ήταν το ιδεατό για εμάς, για να πω το λιγότερο".

Όταν πληροφορήθηκε πως το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Πέρεζ, ο Αυυστριακός είπε: "Το ίδιο συνέβη και με το αυτοκίνητο του Τσέκο; Δεν το πρόσεξα αυτό. Οπότε, όλοι τους είναι από το Cirque du Soleil! Αλλά ας μην κατηγορούμε τον εθελοντές κριτές. Όλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, και δεν θέλω να ειμαι ο διευθυντής που κατηγορεί τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους".

Βολφ: "Κατευθυνόμενες" οι φήμες Χάμιλτον-Ferrari

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του GP του Μονακό ο Τότο Βολφ σχολίασε και το πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail που παρέθετε πληροφορίες για πρόταση 40 εκατομμυρίων λιρών της Ferrari στον Λιούις Χάμιλτον για το 2024.

Ο Βολφ δεν δίστασε να σχολιάσει τις φήμες ως "κατευθυνόμενες", προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν τις συζητήσεις του Αυστριακού με τον Χάμιλτον για την ανανέωση του συμβουλαίου της Mercedes με τον επτάκις πρωταθλητή πέραν του τέλους του 2023 - οπότε και λήγει το τρέχον συμβόλαιό του.

"Έχουμε μια συμφωνία, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, ότι δεν θα μιλήσουμε με κάποιον άλλον οδηγό πριν λάβουμε την απόφαση αν θα συνεχίσουμε μαζί [με τον Χάμιλτον] ή όχι, οπότε δεν είχαμε ποτέ την παραμικρή αμφιβολία αν υπήρξαν συζητήσεις", είπε ο Βολφ.

"Κάποιος τοποθέτησε αυτή την ιστορία, ίσως κατά κάποιο τρόπο για να παίξει ρόλο σε αυτή που φαίνεται ως διαπραγμάτευση. Όμως δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι ότι καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και συζητούμε τι χρειάζεται να προσαρμόσουμε στο συμβόλαιο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αυτό.

Το συμβόλαιο ήταν έτοιμο το 2013, δεν αλλάξαμε ποτέ πολλές λέξεις σε αυτό, μόνο τις ημερομηνίες και τους αριθμούς των ημερών για τις υποχρεώσεις του marketing. Έτσι είναι τα πράγματα προς στιγμήν για εμάς, και είμαστε σε μια πολύ ευχάριστη θέση με τον Λιούις. Δεν υπήρξε κανένα εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις", κατέληξε ο Βολφ.

Νωρίτερα, και ο Φρεντ Βασέρ είχε διαψεύσει -μειδιάζοντας- τις φήμες περί πρότασης της Ferrari στον Χάμιλτον για την αντκιατάσταση του Κάρλος Σάινθ την επόμενη σεζόν: "Ως αστείο θα αναφέρω ότι πριν από δύο εβδομάδες στέλναμε τον Σάινθ στην Audi και μία εβδομάδα πριν τον Λεκλέρ στη Mercedes. Τώρα είμαι μόνος μου", είπε ο Γάλλος.

Ξέρετε καλά ότι σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν κάθε εβδομάδα βγαίνει και μια διαφορετική ιστορία. Δεν στείλαμε πρόταση στον Λιούις Χάμιλτον, δεν το κάναμε. Δεν είχαμε καμία συζήτηση. Είπαμε, βεβαίως, πως κάθε ομάδα θα ήθελε να είχε τον Χάμιλτον, θα ήταν εντελώς ανόητο να μην το λέγαμε αυτό. Εδώ και 20 χρόνια μιλάμε σε κάθε αγώνα με τον Χάμιλτον, και δεν θέλω να σταματήσω να το κάνω επειδή με κυνηγάτε!», κατέληξε ο Φρεντ Βασέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ