GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Formula 1 - Άμπου Ντάμπι: Χάμιλτον: "Είμαστε σε καλή θέση με τα ελαστικά μας για τον αγώνα"

Ο Λιούις Χάμιλτον στα χθεσινά δοκιμαστικά
Ο Λιούις Χάμιλτον στα χθεσινά δοκιμαστικά © 2021 KAMRNA JEBREILI / POOL PHOTO / AP IMAGES

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο Λιούις Χάμιλτον λέγοντας ότι δεν είχε απαντήσεις για την ταχύτητα του Μαξ Φερστάπεν στις κατατακτήριες του Άμπου Ντάμπι, αλλά δήλωσε αισιόδοξος για το στρατηγικό του πλεονέκτημα με τη μέση γόμα - σε σχέση με τη μαλακή του Ολλανδού.

Ο πρώτος γύρος του Μαξ Φερστάπεν στο Q3 των δοκιμών κατάταξης του 23ου και τελευταίου φετινού αγώνα της Formula 1, στο Άμπου Ντάμπι, ήταν τόσο καλός που άφησε τον Χάμιλτον πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά, και πιθανότατα σόκαρε τον Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes.

Στη δεύτερή του προσπάθεια, επίσης με τη μαλακή γόμα, ο πρωταθλητής δεν μείωσε τη διαφορά παρά μόνο κατά ενάμισι δέκατο, κι έτσι ο Φερστάπεν κατέκτησε τη 10η φετινή του πολ ποζίσιον, και κρισιμότερη της χρονιάς, με κυριαρχικό τρόπο.

Ο Χάμιλτον αποδέχθηκε ότι η Mercedes W12 δεν είχε την ταχύτητα της RB-Honda σήμερα: "Ο Μαξ έκανε έναν εξαίρετο γύρο - δεν μπορούσαμε να τον ανταγωνιστούμε και δεν είχαμε απαντήσεις για αυτόν τον χρόνο σήμερα», είπε ο Άγγλος. «Είδατε τον πρώτο γύρο μου, έχασα λίγο χρόνο εκεί στη στροφή 5. Ο τελευταίος γύρος ήταν καλός και καθαρός, αλλά δεν μπορούσα να κινηθώ καθόλου ταχύτερα. Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με την προετοιμασία των ελαστικών".

Σχετικά με το στρατηγικό πλεονέκτημα της μέσης γόμας, δεδομένου ότι ο Φερστάπεν αναγκάστηκε να τοποθετήσει τη μαλακή μετά από ένα φρενάρισμα που κατέστρεψε το μοναδικό σετ φρέσκιας μέσης γόμας του, ο Λιούις συνέχισε: "Αλλά βρισκόμαστε σε καλή θέση, θέλω να πιστεύω, με τα ελαστικά μας για αύριο, κι ελπίζω να έχουμε καλό αγώνα.

Θα είμαι στην πρώτη σειρά, έχουμε τη διαφορά των ελαστικών και είμαι ευγνώμων που θα μπορώ να βλέπω [στην εκκίνηση] που βρίσκεται. Και μετά θα προσπαθήσουμε να βρούμε το δρόμο μας από εκεί", κατέληξε.

Ο διευθυντής της Mercedes F1, εξίσου απογοητευμένος, είπε: "Δεν υπάρχει κάτι που να πρέπει να πει κανείς [στον Λιούις]. Πιστεύω ότι θα είναι θυμωμένος, που είναι καλό. Θα βρίσκεται στη θέση του κυνηγού. Μείναμε πίσω. Είναι μεγάλος ο αγώνας, και είναι ο Λιούις Χάμιλτον αυτός που βρίσκεται στο αυτοκίνητο".

Ο Αυστριακός κατέληξε, για το θέμα των ελαστικών και της στρατηγικής: "Είναι πολύ προτιμότερο να εκκινείς με τη μέση γόμα. Θα έχουμε ένα μικρό μειονέκτημα στην εκκίνηση και στους πρώτους έξι ή επτά γύρους αν [ο Φερστάπεν] κινηθεί γρήγορα. Εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε για περισσότερους γύρους, ή μπορούμε να πάμε για ένα επιθετικό undercut. Είμαι επίσης λίγο ανήσυχος για αύριο, διότι οι συστοιχίες γύρων τους ήταν πολύ καλύτερες την Παρασκευή".

TAGS GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ