ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ

Φερστάπεν: "Στην Τζέντα είχα περιορισμένη φυσική κατάσταση"

Ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν AP IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι η ασθένειά του πριν το GP Σαουδικής Αραβίας -το οποίο κέριδσε ο ομόλογός του στη Red Bull Σερτζιο Πέρεζ- ήταν χειρότερη από όσο φάνηκε, καθώς "στις πρώτες δοκιμές μετά από έναν γρήγορο γύρο χρειαζόμουν άλλους δύο για να αναπνεύσω κανονικά".

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε φτάσει στη Τζέντα με καθυστέρηση μίας ημέρας, λόγω της ίωσης στομάχου που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες.

Όμως σήμερα, δύο εβδομάδες αργότερα, αποκάλυψε την αληθινή έκταση των επιπτώσεων της ασθένειάς του, σε ένα GP που -λόγω και του προβλήματος αξιοπιστίας της Red Bull RB19- έχασε τη δεύτερη φετινή του νίκη από τον Σέρτζιο Πέρεζ.

Ο πρωταθλητής ταξίδεψε στην αραβική πόλη γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αισθανόταν πλέον πολύ καλύτερα, και όλο το τριήμερο εκεί δεν αναφέρθηκε ξανά στην κατάσταση της υγείας του, όμως τώρα -μιλώντας στο πλαίσιο του GP Αυστραλίας του προσεχούς τριημέρου- είπε ότι η ασθένειά του ήταν σοβαρότερη από όσο φάνηκε.

"Στο σπίτι ήμουν πολύ άρρωστος, μετά δυσκολίας μπορούσα να περπατήσω. Ένιωθα σαν να μου έλειπε ένας πνεύμονας", είπε ο Φερστάπεν. "Έφτασα (στην Τζέντα) πιστεύοντας ειλικρινά ότι μου είχε περάσει, διότι όταν αρρωσταίνεις συνήθως μετά από δύο ή τρεις ημέρες είσαι εντάξει και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Όμως, όταν μπήκα στο αυτοκίνητο για τις πρώτες δοκιμές, ακόμα και μετά από έναν γρήγορο γύρο χρειαζόμουν άλλους δύο για να αναπνεύσω και πάλι κανονικά. Οπότε, αναμφίβολα αυτό με επηρέασε όλο το τριήμερο, και δεν ήταν κάτι που μου άρεσε. Ήταν ένας από τους πρώτους αγώνες που αισθάνθηκα ότι είχα περιορισμένη φυσική κατάσταση, κι αυτό είναι εκνευριστικό όταν βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο", πρόσθεσε ο 25χρονος.

Ο Φερστάπεν στη διάρκεια του αραβικού αγώνα κατάφερε να ανελιχθεί από την 15η θέση της εκκίνησης, όπου βρέθηκε έπειτα από πρόβλημα στο δεξί ημιαξόνιο της RB19 στις δοκιμές κατάταξης, μέχρι τη δεύτερη θέση - πίσω από τον ομόλογό του στη RBR, Σέρτζιο Πέρεζ.

Το όχημα ασφαλείας για την εγκατάλειψη της Aston Martin του Λανς Στρολ έκλεισε τις διαφορές, αλλά ο Φερστάπεν δεν ήταν σε θέση να καταδιώξει τον Πέρεζ. Ο Μεξικανός απομακρύνθηκε από τον Ολλανδό και οικοδόμησε απόσταση 5 δευτερολέπτων.

Ο Φερστάπεν συνέχισε λέγοντας ότι ίσως έπαιξαν ρόλο και οι υψηλές απαιτήσεις φυσικής κατάστασης που προβάλλει το σιρκουί της Τζέντα στους οδηγούς: «Πιστεύω πως έπεσαν όλα μαζί στη Τζέντα. Είναι μια αρκετά δύσκολη πίστα γενικώς, οπότε αν δεν νιώθεις καλά σε επηρεάζει πολύ», είπε ο Ολλανδός.

Και, ενόψει του GP της Μελβούρνης αυτό το τριήμερο (31/3-2/4) κατέληξε: "Από τότε προσπαθώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα, να βελτιώσω (τη φυσική μου κατάσταση), και όντως πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί πολύ. Οπότε αυτό το τριήμερο πρέπει να είναι εντάξει".

Αναμφίβολα, το κενό σχεδόν ενός μήνα μετά το GP Αυστραλίας, κενό που προέκυψε λόγω της ματαίωσης του GP Κίνας -εξαιρετίας του κορονοϊού- την Κυριακή του Οδρόδοξου Πάσχα, θα βοηθήσει τον Φερστάπεν να ανακτήσει απόλυτα τη φυσική του κατάσταση.

TAGS ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ FORMULA 1 F1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ