FORMULA 1

Φερστάπεν: "Ο Χάμιλτον δεν σεβάστηκε τους κανόνες"

The top 3 fastest qualifiers, Mercedes driver George Russell of Britain, left, Red Bull driver Max Verstappen of Netherlands and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, right, pose for a photo ahead of the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park in Melbourne, Saturday, April 1, 2023. Verstappen qualified fasted, Russell second and Hamilton is 3rd. (AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
The top 3 fastest qualifiers, Mercedes driver George Russell of Britain, left, Red Bull driver Max Verstappen of Netherlands and Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, right, pose for a photo ahead of the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park in Melbourne, Saturday, April 1, 2023. Verstappen qualified fasted, Russell second and Hamilton is 3rd. ( 2023 AP PHOTO/ASANKA BRENDON RATNAYAKE

Ο Μαξ Φερστάπεν άντεξε όλες τις απειλές για τη νίκη του από τα διάφορα ατυχήματα στο GP Αυστραλίας, εξέφρασε την αμφιβολία του για τις δεύτερες κόκκινες σημαίες και κατηγόρησε τον Λιούις Χάμιλτον για τον τρόπο που τον προσπέρασε στον πρώτο γύρο του αγώνα της Μελβούρνης.

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε για πρώτη φορά το GP Αυστραλίας με μια κυριαρχική εμφάνιση: η τεράστια διαφορά απόδοσης της RB19 σε σχέση με τις Mercedes του επέτρεψαν να κερδίσει τον 3ο φετινό αγώνα της Formula 1 με άνεση παρότι στον πρώτο γύρο έχασε τις δύο πρώτες θέσεις από τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον.

Ωστόσο, η δεύτερη κόκκινη σημαία του αγώνα -για το ατύχημα του Κέβιν Μάγκνουσεν- έκανε τα πράγματα δύσκολα για τον Ολλανδό, καθώς εκμηδένισε τη διαφορά 8 δευτερολέπτων που είχε οικοδομήσει στην κορυφή τρεις γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

Στην επανεκκίνηση που ακολούθησε προήλθε το χάος, καθώς πίσω του συγκρούστηκαν συνολικά έξι μονοθέσια, και ο αγώνα διακόπηκε εν νέου για τρίτη φορά – για να τερματίζει λίγη ώρα αργότερα μετά από έναν γύρο πίσω από το όχημα ασφαλείας.

«Την πρώτη κόκκινη σημαία φαντάζομαι ότι μπορείς να την αποφασίσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω απόλυτα τη δεύτερη», είπε μετά το τέλος του GP της Μελβούρνης ο Φερστάπεν. «Οπότε, ήταν λίγο χαοτική η κατάσταση. Αλλά επιβιώσαμε από όλα. Είχαμε μια καλή βάση για το αυτοκίνητο και πάλι σήμερα και φυσικά κερδίσαμε, που είναι το πιο σημαντικό».

Παράλληλα, ο πρωταθλητής εξέφρασε και τη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο ο Χάμιλτον τον πέρασε στη στροφή 3 στον πρώτο γύρο, εκμεταλλευόμενος τη λίγο κακή εκκίνηση του Ολλανδού: «Από τη δική μου πλευρά, προσπάθησα να αποφύγω την επαφή. Οι κανονισμοί αναφέρουν ξεκάθαρα τι επιτρέπεται να κάνεις [προσπερνώντας] από την εξωτερική, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν ακολουθήθηκαν.

»Αλλά είναι εντάξει, είχαμε καλό ρυθμό και τους περάσαμε έτσι κι αλλιώς. Όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για τους επόμενους αγώνες», κατέληξε ο Ολλανδός.

Photo credits: Associated Press

TAGS FORMULA 1 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ