FORMULA 1

Φερστάπεν: "Και το ΝΒΑ επιβίωσε από την παντοκρατορία των Σικάγο Μπουλς"

AP Photo/Darron Cummings
Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, celebrates on the podium after winning the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Sunday, Oct. 22, 2023, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings) AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Η συνεχιζόμενη και απόλυτη κυριαρχία της Red Bull στη Formula 1 δεν θα αποδειχθεί καταστροφική για το σπορ, υποστηρίζει ο Μαξ Φερστάπεν, όπως δεν αποδείχθηκαν καταστροφικοί για το ΝΒΑ τη δεκαετία του 1990 κάποιοι άλλοι "ταύροι": οι Σικάγο Μπουλς.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποδίδουν την ελαφρά πτώση της θεαματικότητας της Formula 1 φέτος στην έλλειψη ενδιαφέροντος για τη μάχη των τίτλων, λόγω της απόλυτης κυριαρχίας του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull Racing - που έχουν κερδίσει 17 και 19 από τα 20 GP της φετινής σεζόν του σπορ.

Όμως ο Ολλανδός, στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ, υποστηρίζει ότι δεν είναι δική του δουλειά να κάνει το σπορ ενδιαφέρον, και έπειτα συνέκρινε την κυριαρχία της RBR με εκείνη των Σικάγο Μπουλς στο ΝΒΑ - την ομάδα του Μίκαελ Τζόρνταν που κέρδισε δύο φορές τη δεκαετία του ‘90 έξι πρωταθλήματα (τις τριετίες 1991-’93 και 1996-’98).

Το ΝΒΑ επιβίωσε, και εκείνο, τον καιρό που κυριαρχούσαν οι Σικάγο Μπουλς” είπε ο πρωταθλητής της F1 - αγέννητος την εποχή της κυριαρχίας των Μπουλς. Τις στιγμές αυτές, ή ακόμα και αργότερα, ο κόσμος αναγνωρίζει αν κάτι είναι εκπληκτικό. Αν είσαι αληθινό φίλος του σπορ, πρέπει να είσαι σε θέση να εκτιμάς ότι μία ομάδα τα πάει πολύ καλά”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα ήθελε να ήταν πιο ανταγωνιστικά τα GP της Formula 1, απάντησε ψυχρά πως “ειλικρινά, δεν έχω απολύτως κανένα ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο. Δεν σκέφτομαι τι είναι καλό για τη Formula 1. Και δεν πιστεύω πως είναι απαραιτήτως κακό ό,τι συμβαίνει στη F1, διότι ήμασταν απλώς καλύτεροι από κάθε άλλον.

Αν δεν μπορείς να το εκτιμήσεις αυτό δεν είσαι αληθινός φίλος της F1. [Παλιότερα] χάναμε κι εμείς, και με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο. Έτσι συμβαίνει, και για αυτό το λόγο ήμουν τότε πολύ ήρεμος, διότι εμείς δεν αποδίδαμε και άλλες ομάδες έκαναν καλύτερη δουλειά από εμάς και φυσικά άξιζαν να κερδίζουν. Δεν πρέπει [τώρα] να κερδίζουν επειδή ο κόσμος λέει πως είναι βαρετό που κερδίζουμε εμείς”, κατέληξε ο 25χρονος τρις πρωταθλητής της F1.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ