FORMULA 1

Φερστάπεν: "Η RB20 ήταν πάνω σε ράγες, την έκανα ό,τι ήθελα"

Red Bull Content Pool
SHANGHAI, CHINA - APRIL 21: Max Verstappen of Oracle Red Bull Racing and The Netherlands celebrates finishing in first position in parc ferme during the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 21, 2024 in Shanghai, China. RED BULL CONTENT POOL

Μετά τη νέα του επιβλητική νίκη, στο GP της Κίνας, ο Μαξ Φερστάπεν έπλεξε το εγκώμιο της Red Bull RB20, καθώς με την ασύλληπτη συμπεριφορά του κορυφαίου μονοθεσίου της Formula 1 οικοδόμησε τρεις φορές διαφορά στην κορυφή του αγώνα της Σαγκάης.

Οι διαφορές που έχτιζε ο Ολλανδός στο δρόμο του προς τη νίκη μειώθηκαν με τις δύο περιόδους οχήματος ασφαλείας στον αγώνα της Σαγκάης, αλλά ο πρωταθλητής τις οικοδομούσε εκ νέου με χαρακτηριστική άνεση για να κερδίσει την 4η φετινή του νίκη στους 5 αγώνες της Formula 1 για το 2024.

“Η αίσθηση ήταν εκπληκτική όλο το τριήμερο, πιστεύω ότι ήμασταν εκπληκτικά γρήγοροι” είπε ο Φερστάπεν για την Red Bull RB20. “Και ήταν απολαυστική και με κάθε τύπο γόμας, επίσης. Επιβιώσαμε καλά μετά τις επανεκκινήσεις και βασικά είχαμε ένα αυτοκίνητο που έμοιαζε να είναι πάνω σε ράγες, και μπορούσα να κάνω οτιδήποτε ήθελα μαζί του.

Αυτού του είδους τα αγωνιστικά τριήμερα είναι, φυσικά, εκπληκτικά σε αίσθηση, κι έπειτα η επίτευξη όσων πετύχαμε αυτό το τριήμερο ήταν φανταστική", πρόσθεσε ο Ολλανδός, που απέκτησε τώρα διαφορά 25 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας από τον ομόλογό του, Σέρτζιο Πέρεζ, 3ο στον σημερινό αγώνα.

Πάντως, ο Φερστάπεν ανησύχησε λίγο στο τέλος του αγώνα της Κίνας, καθώς ένιωσε πως μπορεί ένα θραύσμα από τη Sauber του Γκουάνιου Τσόου να προκάλεσε φθορά σε ένα από τα ελαστικά του. Όμως ο μηχανικός του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε, τον καθησύχασε ότι όλα έδειχναν φυσιολογικά.

“Πάντα ακούς κάποιους θορύβους εδώ κι εκεί. Υπήρχαν πολλά θραύσματα, και στο παρελθόν είχε τύχει να εγκαταλείψω προς το τέλος σε αγώνες. Όταν τα ελαστικά κρυώνουν και φθείρονται, είναι εύκολο να υποστούν κλατάρισμα και ήθελα απλώς να ελέγξω ότι είναι εντάξει”, εξήγησε ο Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΚΙΝΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL RED BULL RB20
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ