FORMULA 1

Ferrari για τους πανηγυρισμούς του Βασέρ με τη McLaren: "Κανείς δεν είναι ασφαλής όταν ο Φρεντ είναι κοντά"

Zak Mauger / McLaren Media Centre
Lando Norris, McLaren F1 Team, 1st position, and the McLaren team celebrate victory and dedicate the win to the late Gil de Ferran ZAK MAUGER / MCLAREN MEDIA CENTRE

Νέα ήθη φέρνει ο Φρεντ Βασέρ στη Scuderia: ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας μπήκε στους πανηγυρισμούς της McLaren για τη νίκη της στο Μαϊάμι, φόρεσε το καπελάκι που του έδωσε ο Ζακ Μπράουν και έρανε με σαμπάνια τον Λάντο Νόρις για την πρώτη του νίκη.

Ο Φρεντ Βασέρ, που συμπληρώνει ενάμισι χρόνο στη διοίκηση της Scuderia Ferrari, συνόδευε ανέκαθεν την παρουσία του στο πάντοκ της Formula 1 με αρκετό χιούμορ και πολλά πειράγματα στους “αντιπάλους” του.

Αυτή τη φορά, στο Μαϊάμι, έκανε κάτι που δύσκολα θα τολμούσε άλλος διευθυντής της ομάδας του Μαρανέλο στο παρελθόν: μετά το τέλος του GP του Μαϊάμι πήγε στους πανηγυρισμούς της McLaren, που μόλις είχε κερδίσει τον αμερικανικό αγώνα με τον Λάντο Νόρις, και συμμετείχε στη μικρή γιορτή για τη νίκη της.

Ο διευθυντής της ομάδας του Ουόκινγκ, Ζακ Μπράουν, είδε τον Γάλλο διοικητή της Scuderia στην πλευρά των φωτογράφων και του πέταξε ένα καπελάκι - το οποίο ο Βασέρ για ευνόητους λόγους φόρεσε ανάποδα.

Και μόλις ολοκληρώθηκαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες της McLaren, και ήρθε η ώρα για τους πανηγυρισμούς, άνοιξε και εκείνος μια σαμπάνια με την οποία έρανε τα μέλη της αγγλικής ομάδας και τον Λάντο Νόρις. Η Scuderia δημοσίευσε τις εικόνες από τη στιγμή αυτή στο Twitter/X, με τη λεζάντα: “Το έχουμε πει στο παρελθόν και θα το πούμε ξανά, κανείς δεν είναι ασφαλής όταν ο Φρεντ είναι κοντά”.

Πέραν του Βασέρ, που συμβάλλει στην εικόνα της Ferrari ως μιας “κλειστής” και απόμακρης ομάδας, όλοι οι οδηγοί της F1 έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στον Λάντο Νόρις μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, και έπλεξαν το εγκώμιο του 24χρονου Άγγλου.

Στην αναμνηστική ταμπέλα της McLaren για τους πανηγυρισμούς, η αγγλική ομάδα έγραψε το όνομα του Ζιλ ντε Φεράν και αφιέρωσε τη νίκη στον Βραζιλιάνο, που έφυγε πέρσι από τη ζωή. Εκτός από κορυφαίος οδηγός των Indycars και νικητής των 500 Μιλίων της Ινδιανάπολης, ο Ντε Φεράν ήταν επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος της ομάδας του Ουόκινγκ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΑΪΑΜΙ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ SCUDERIA FERRARI MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ