FORMULA 1

Ενθουσιασμένος ο Χάμιλτον, "θυσίασε" τις κατατακτήριες για χάρη του αγώνα στο Μπαχρέιν

AP Photo/Darron Cummings
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, looks at his car before the second practice session for the Formula One Las Vegas Grand Prix auto race, Friday, Nov. 17, 2023, in Las Vegas. AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι μια μεγάλη αλλαγή κατεύθυνσης που έκανε στις ρυθμίσεις της Mercedes W15 θα του δώσει ελπίδες για κάτι καλό στο αυριανό GP του Μπαχρέιν, παρότι αυτή ακριβώς η αλλαγή τον άφησε σήμερα στην 9η θέση των δοκιμών κατάταξης.

Την ώρα που ο Χάμιλτον έμενε στην ουρά της πρώτης δεκάδας και εντέλει στην πέμπτη σειρά της εκκίνησης, ο Τζορτζ Ράσελ πλησίασε τον Σαρλ Λεκλέρ και πέτυχε τον τρίτο χρόνο των κατατακτήριων.

Ο Χάμιλτον ήταν μόνο δύο δέκατα πιο αργός από τον Άγγλου του διπλανού του γκαράζ, αλλά οι πολύ μικρές διαφορές πίσω από τον Φερστάπεν τον άφησαν στην 9η θέση. Κι όσο κι αν αυτή εκ πρώτης όψεως φάνηκε πολύ φτωχή, ο Λιούις είναι αισιόδοξος ακριβώς λόγω της προετοιμασίας του σήμερα με προτεραιότητα στις ρυθμίσεις αγώνα.

Χθες, κατά τη διάρκεια της δουλειάς μου, οι ρυθμίσεις μας [με τον Ράσελ] ήταν πανομοιότυπες και αισθανόμουν υπέροχα” εξήγησε ο Βρετανός. “Μετά αποκλίναμε, εκείνος διάλεξε έναν δρόμο, εγώ έναν άλλον. Θα μπορούσες να πεις ότι ο δικός μου δεν είναι καλός για έναν γύρο, αλλά ελπίζω ότι είναι καλός για τον αγώνα!”.

Σε ερώτηση γιατί ακολούθησε αυτό το δρόμο, ο Λιούις απάντησε: “Δεν αισθανόμουν άνετα σχετικά με το ρυθμό αγώνα που είχα. Οπότε άλλαξα το αυτοκίνητο με την ελπίδα να το κάνω καλύτερο για αγωνιστικές συνθήκες, και θα δούμε αύριο αν έγινε έτσι.

Προσπάθησα να βρω καλή ισορροπία διότι ο αγώνας επιφυλάσσει αρκετά υψηλή φθορά των πίσω ελαστικών και ο ρυθμός αγώνα είναι το πάν εδώ. Η θέση εκκίνησης βοηθάει επίσης! Αλλά ήταν πολύ δύσκολες κατατακτήριες, και είναι εντυπωσιακό το πόσο κοντά είμαστε όλοι.

Νομίζω ότι η θέση του Τζορτζ είναι η απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που έκαναν όλοι στο εργοστάσιο και μας έδωσαν επιτέλους ένα αυτοκίνητο με το οποίο μπορούμε να μαχόμαστε. Απλώς δεν αποκόμισα το καλύτερό του σήμερα έχοντας κάνει αυτές τις επιλογές με τις ρυθμίσεις.

Έκανα μια ρύθμιση που δεν έχουμε κάνει εδώ και τρία χρόνια κι ήλπιζα ότι θα ήταν εντάξει. Σκέφτηκα ότι 'απλώς θα μείνω πιστός σε αυτήν'. Και ναι, το αυτοκίνητο ήταν καλό στην οδήγηση”.

Για την ακρίβεια, ο Χάμιλτον είπε πως “το αυτοκίνητο είναι ειλικρινά φανταστικό. Μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ πιο σταθερό, πολύ πιο ικανοποιητικό στην οδήγηση, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε.

Το ότι ο Τζορτζ ήταν τρία δέκατα από τη Red Bull είναι απίστευτο. Δείχνει τι είναι πιθανό, και πρέπει απλά να συνεχίζουμε να το κάνουμε πιο αποδοτικό. Αυτή είναι η πλατφόρμα μας εφεξής, και μπορούμε να κυνηγήσουμε την υπόλοιπη χρονιά. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι”, κατέληξε ο Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ