ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Με 70 συμμετοχές από 31 χώρες και EKO Super Special Stage στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Με 70 συμμετοχές από 31 χώρες και EKO Super Special Stage στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας
ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα μακριά από την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Συνολικά 70 συμμετοχές με πληρώματα από 31 χώρες κοσμούν τη λίστα εκκίνησης του αγώνα.

Το πλέον πλήρες Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022, με την EKO Super Special Stage στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας να σηματοδοτεί μία από τις σπουδαιότερες στιγμές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA των τελευταίων ετών.

WRC - Εργοστασιακές ομάδες

Σε πλήρη σύνθεση αναμένονται οι εργοστασιακές ομάδες του WRC. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η παρουσία 13 αυτοκινήτων της κατηγορίας Rally1, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην νέα εποχή των υβριδικών αυτοκινήτων.

Με τέσσερα Toyota GR Yaris θα ξεκινήσει τον αγώνα η πρωτοπόρος στη βαθμολογία των Κατασκευαστών, Toyota Gazoo Racing WRT. Οι επικεφαλής στη βαθμολογία και νικητές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021, Κάλε Ροβάνπερα – Γιόνε Χάλτουνεν σε ρόλο πρώτου βιολιού, θα πλαισιωθούν από τους Έλφιν Έβανς – Σκοτ Μάρτιν, Εσάπεκα Λάπι – Γιάνε Φερμ και Τακαμότο Κατσούτα – Άαρον Τζόνστον.

Η Hyundai Shell Mobis WRT έρχεται στην Ελλάδα με τρία i20 Ν. Οι συνήθεις ύποπτοι Οτ Τάνακ – Μάρτιν Γιαρβέογια και Τιερί Νεβίλ – Μάρτεν Βίνταγκε θα ηγηθούν της προσπάθειας της κορεατικής ομάδας, ενώ το τρίτο Rally1 της Hyundai θα οδηγήσουν οι Ντάνι Σόρντο – Καντίντο Καρέρα, οι οποίοι επιστρέφουν στους αγώνες μετά το Ράλλυ Σαρδηνίας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη -αριθμητικά- συμμετοχή αναμένεται από την πολυνίκη του αγώνα, την M-Sport Ford WRT, που ειδικά για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ετοιμάζει έξι Puma Rally1! Ανάμεσά τους τα περισσότερα βλέμματα θα συγκεντρώσει o εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Γάλλος οδηγός, με την Ιζαμπέλ Γκαλμίς δίπλα του, στην τέταρτη και πιθανότατα τελευταία φετινή του εμφάνιση, επιστρέφει στα χώματα της Ελλάδας για πρώτη φορά έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια! Ο κατά πολλούς κορυφαίος οδηγός όλων των εποχών, είχε στεφθεί νικητής στην τελευταία του συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις, το 2012, με ένα Citroen DS3 WRC.

Μαζί με τον ρέκορντμαν του WRC, θα δούμε τους Κρεγκ Μπριν – Πολ Ναγκλ, που ηγούνται της φετινής προσπάθειας της M-Sport Ford, αλλά και τους ταλαντούχους Γκας Γκρίνσμιθ – Γιόνας Άντερσον, Άντριεν Φορμό – Αλεξάντρ Κοριά και Πιερ Λουί Λουμπέ – Βίνσεντ Λαντέ. Όσο για το… εγχώριο ενδιαφέρον, για λογαριασμό της βρετανικής ομάδας θα αγωνιστεί ακόμα ένα Puma Rally1, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη στα πηδάλιά του. Ο Έλληνας οδηγός θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη φετινή του εμφάνιση με το αυτοκίνητο, με συνοδηγό τον Φρεντερίκ Μικλότ.

WRC2

Συνολικά 35 συμμετοχές έχουμε στο WRC2 με αυτοκίνητα τεσσάρων διαφορετικών κατασκευαστών που αναμένεται επίσης να χαρίσουν μοναδικό θέαμα. Ανάμεσά τους οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου, Αντρέας Μίκελσεν – Τορστέιν Έρικσεν (Skoda Fabia Rally2 Evo), οι περυσινοί Πρωταθλητές στο WRC3, Γιόχαν Ρόσελ – Βαλεντίν Σαρόντ (Citroen C3 Rally2) και τους πολύπειρους Τίμου Σούνινεν – Μίκο Μάρκουλα (Hyundai i20 N Rally2).

Οι Έλληνες

Απέναντί τους, έντεκα ελληνικά πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 θα δώσουν τη δική τους μάχη για το καλύτερο. Μεταξύ τους, ο Πρωταθλητής Ελλάδας του 2019 και πρώτος στην άτυπη ελληνική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, Γιώργος Κεχαγιάς, με τον Δημήτρη Σαΐνη (Skoda Fabia Rally2 Evo), όπως και οι νικητές στην κατηγορία PWRC στο Ράλλυ Ακρόπολις του 2009, Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος, με ένα Hyundai i20 N Rally2.

Με ίδιο αυτοκίνητο θα δούμε τον Μάνο Στεφανή, ο οποίος συνοδηγό θα έχει τον πατέρα του και έναν εκ των κορυφαίων συνοδηγών στη χώρα μας, Κώστα Στεφανή. Στη μάχη θα βρεθεί και ο περυσινός Πρωταθλητής Ελλάδας, Αλέξανδρος Τσουλόφτας, που φέτος θα αγωνιστεί με τον Ρος Βίτοκ, με ένα Volkswagen Polo GTI.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη εμφάνιση του ταλαντούχου Παναγιώτη Ρουστέμη με Skoda Fabia Rally2 Evo και συνοδηγό τον Χρήστο Μπακλώρη, αλλά και των Χρυσόστομου Καρέλλη - Λεωνίδα Μαχαίρα (Citroen C3 Rally2). Με δεδομένη την εμπειρία, μία θέση ψηλά στην κατάταξη θα διεκδικήσουν και οι Βασίλης Βελάνης - Γιάννης Βελάνης με ακόμα ένα Skoda Fabia Rally2 Evo.

Με ίδιο αυτοκίνητο θα δούμε και τους Θέμη Χαλκιά - Ανδρέα Βίγκο, Διονύση Σπανό - Σωτήρη Γκοτοβό και Γιώργο Αθανασόπουλο - Σπύρο Μπαρδάκη, ενώ με Ford Fiesta Rally2 θα εκκινήσουν οι Γιώργος Βασιλάκης - Κώστας Σούκουλης.

Με Ford Fiesta Rally3 θα τρέξουν οι Νώντας Καρανικόλας - Γιώργος Κακαβάς και Παναγιώτης Ισμαήλος – Άλαν Χάριμαν.

Τέλος, στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα, με δικίνητα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally4, το “παρών” θα δηλώσουν ακόμα έξι πληρώματα και, ειδικότερα, οι Σάββας Λευκαδίτης - Βαγγέλης Ακράτος, Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου, Θεόδωρος Καλαμαράς - Βασιλική Ψαράκη, Αναστάσιος Κανελλόπουλος - Κωνσταντίνος Κοφινάς και Λοΐζος Παπαγεωργίου - Βασίλης Κούγιας, όλοι με Peugeot 208 Rally4, ενώ με Ford Fiesta Rally4 θα συμμετάσχουν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος - Γιώργος Κότσαλης.

Από τη λίστα των συμμετοχών δε θα μπορούσε να λείπει ο Χάρης Καλτσούνης, o οποίος με τον Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη θα εκκινήσει στο 39ο Ράλλυ Ακρόπολις της καριέρας του, οδηγώντας ένα Opel Corsa.

Junior WRC

Την ίδια ώρα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον καταληκτικό γύρο του Πρωταθλήματος Νέων (Junior WRC) και τον αγώνα όπου θα στεφθεί ο Πρωταθλητής ανάμεσα στα μελλοντικά αστέρια του θεσμού, που αγωνίζονται με τετρακίνητα Ford Fiesta Rally3.

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για το 69ο Ράλλυ Ακρόπολις, ενός αγώνα που, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα των συμμετοχών του, με πυλώνα 16 ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, έρχεται να προβάλει μιαν άλλη Ελλάδα σε κάθε άκρη της Γης.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα συμμετοχών εδώ.

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC RALLY ACROPOLIS 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ