FORMULA 1

Έχασε τον έλεγχο ο Φερστάπεν: Αποκάλεσε τον Ράσελ "πριγκίπισσα Τζορτζ"

Ο Μαξ Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν RED BULL CONTENT POOL

Το ξέσπασμα του Μαξ Φερστάπεν εναντίον του Τζορτζ Ράσελ στο τέλος του αγώνα Sprint στο Αζερμπαϊτζάν είχε και συνέχεια, καθώς επεφύλασσε έναν ακόμα άκρως προσβλητικό χαρακτηρισμό για τον Βρετανό όταν έμαθε για τις απόψεις που εξέφρασε ο οδηγός της Mercedes.

Οι Μαξ Φερστάπεν και Τζορτζ Ράσελ εκκίνησαν τον αγώνα Sprint στο Αζερμπαϊτζάν, στο 4ο φετινό αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, από την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Ο Ράσελ έκανε την επίθεσή του στον Φερστάπεν στη δεύτερη στροφή κι η μεταξύ τους επαφή άφησε τη Red Bull RB19 του Ολλανδού με σπασμένο πλευρικό αεραγωγό.

Ο Βρετανός με τη Mercedes W14 δεν κατάφερε να περάσει τον πρωταθλητή σε εκείνη τη στροφή, αλλά το προσπάθησε πάλι δύο στροφές αργότερα - επιτυχώς αυτή τη φορά.

Παρότι ο Φερστάπεν πέρασε ξανά τον Ράσελ μετά την επανεκκίνηση του αγώνα Sprint -ύστερα από την περίοδο του οχήματος ασφαλείας για το ατύχημα του Γιούκι Τσουνόντα- ο Ολλανδός βρήκε τον Ράσελ στο παρκ φερμέ στον τερματισμό για να του ζητήσει εξηγήσεις.

Εκνευρισμένος από όσα είπε ο Ράσελ, καθώς ο Βρετανός έφευγε τον αποκάλεσε δημοσίως "μ@λ@κ@" («d***head»), αλλά δεν έμεινε σε αυτό. Όταν, αργότερα το Σάββατο (29/4) το απόγευμα πληροφορήθηκε για την άποψη που εξέφρασε ο Ράσελ στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ολλανδός εκνευρίστηκε ακόμα περισσότερο.

Μιλώντας ο ίδιος στον ολλανδικό Τύπο, παραδέχθηκε ότι ήταν η απάθεια του Ράσελ αυτή που τον εκνεύρισε περισσότερο: "Εκείνη τη στιγμή, φυσικά, το πίστευα, ναι (ότι ήταν μ@λ@κ@ς). Αν λες ότι η τρύπα (στον πλευρικό αεραγωγό της Red Bull) δεν ήταν σκοπός μου, αυτό λέει κάτι. Αλλά η αντίδρασή του; Ότι είχε κρύα ελαστικά; Ναι, όλοι έχουμε κρύα ελαστικά. Είναι λίγο στριμμένο όλο αυτό", είπε ο Φερστάπεν.

Όταν ρωτήθηκε για την άποψη του Ράσελ ότι ο ίδιος ο Φερστάπεν δεν έπρεπε να αμυνθεί τόσο, ο Ολλανδός εξερράγη: "Δεν επιτρέπεται γιατί είναι η Πριγκίπισα Τζορτζ εκεί; Αυτό είναι τελικά δικό του πρόβλημα! Όλα μπορούσαν να είχαν πάει στραβά. Δεν υπήρχε περίπτωση. Θα τον προσπερνούσα ξανά μέσα σε τρεις γύρους, οπότε ναι, δεν έβγαζε και τόσο νόημα.

Όλοι έχουν τη δική τους άποψη και οπτική για αυτή την ιστορία, αλλά πιστεύω ότι του έδωσα χώρο κι έπρεπε απλά να στρίψε σε αυτή τη στροφή φυσιολογικά. Καμιά φορά συμβαίνει να υπάρχει επαφή των τροχών.

Δεν είναι ιδανικό, αλλά όταν οδηγείς κατευθείαν στο χώρο που έχει κάποιος άλλος αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο. Περίμενε ότι απλώς θα φρέναρα και θα του έλεγα 'παρακαλώ περάστε;'. Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ RED BULL MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ