FORMULA 1

Χάμιλτον: "Καλύτερη από κάθε άλλη φορά η W15, ελπίζω να μην τα θαλασσώσουμε πάλι"

Jiri Krenek/Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes W15 στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ιαπωνίας 2024 JIRI KRENEK/MERCEDES-BENZ AG

Η πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας άφησε αρκετά αισιόδοξο τον Λιούις Χάμιλτον για το καλύτερο φετινό του τριήμερο, καθώς φαίνεται πως η Mercedes W15 αποδίδει καλά στις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες της Σουζούκα.

Καθώς η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας δεν ήταν ενδεικτική, λόγω της βροχής, οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον σημείωσαν τον 4ο και 5ο χρόνο αντίστοιχα της πρώτης περιόδου με τις δύο Mercedes W15 - και ο επτάκις πρωταθλητής είπε ότι η απόδοση του μονοθεσίου ήταν αρκετά ενθαρρρυντική.

Η Mercedes F1 έκανε διάφορους πειραματισμούς στους τελευταίους αγώνες για να λύσει τα προβλήματα υστέρησης ταχύτητας στις ευθείες, αλλά και διαχείρισης των ελαστικών στις συστοιχίες γύρων του αγώνα. Οι πειραματισμοί απέτυχαν, καθώς το μονοθέσιο ήταν τόσο ασταθές σε απόδοση που έχανε την ταχύτητά του και με την παραμικρή αλλαγή του αέρα και της θερμοκρασίας της ασφάλτου.

Αλλά τώρα ο Βρετανός λέει ότι η ομάδα έδειξε να έχει προοδεύσει αρκετά, στη Σουζούκα: “Ήταν σπουδαίες δοκιμές, εξαιρετικά καλές για εμάς”, τόνισε ο Λιούις. “Ήταν οι καλύτερες δοκιμές που είχαμε όλη τη χρονιά, και το αυτοκίνητο που έδωσε την καλύτερη αίσθηση από κάθε άλλη φορά φέτος. Μέχρι στιγμής, όλα είναι πολύ θετικά.

Κι εγώ ενθουσιάστα, διότι αυτή είναι μια πίστα που θέλει να αγωνίζεται κάθε οδηγός. Τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε ένα αρκετά δύσκολο μονοθέσιο, και η ισορροπία του δεν ήταν εύκολη για να οδηγούμε εδώ. Αλλά μετά τους τελευταίους δύσκολους αγώνες που είχαμε, έγινε σπουδαία δουλειά την τελευταία εβδομάδα. Φαίνεται να έχουμε βρει καλύτερες ρυθμίσεις”, πρόσθεσε.

Ο 39χρονος συνέχισε: “Πιστεύω ότι τώρα έχουμε μια καλύτερη βάση για να ξεκινήσουμε. Οπότε, αν δεν κάνουμε πολλές αλλαγές κι αν δεν τα θαλασσώσουμε, πιστεύω ότι πιθανότατα μπορούμε να μείνουμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα”.

Την αισιοδοξία του Λιούις μοιράζεται και ο Ράσελ, ειδικά σε μια πίστα που η ομάδα περίμενε ότι θα πάσχιζε: “Στις πρώτες δοκιμές σίγουρα αποδώσαμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, οπότε αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη”, είπε ο νεαρός Άγγλος.

Το αυτοκίνητο έδινε αληθινά καλή αίσθηση στην οδήγηση, και ο Λιούις κι εγώ ήμασταν χαρούμενοι με την ισορροπία του. Το αυτοκίνητο αποδίδει καλύτερα σε λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες, αλλά δοκιμάζουμε πολλά πράγματα για να το κάνουμε λίγο πιο σταθερό σε απόδοση στις εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες. Ο χρόνος θα δείξει”, συνέχισε ο Τζορτζ Ράσελ.

Και κατέληξε λέγοντας ότι οι δοκιμές κατάταξης (6/04, 09:00) θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους τους οδηγούς “διότι είναι ξεκάθαρο ότι τα ελαστικά θα δουλέψουν [μόνο] για έναν γύρο. Δεν μπορείς να κάνεις πολλαπλούς γύρους με αυτά.

Οι πιο πολλοί οδηγοί θα έχουν τρία ή τέσσερα μόνο σετ [μαλακής γόμας] για τις κατατακτήριες. Οπότε πρέπει να κάνεις άρτιους γύρους με κάθε ευκαιρία, αν θέλεις να μπεις στο Q3 με δύο φρέσκα σετ [μαλακής] γόμας. Πιστεύω ότι θα δούμε αρκετά υψηλή θερμική φθορά κι εκεί είναι που θα εστιάσουμε”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 GP ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ