FORMULA 1

Χάμιλτον: "Είναι δύσκολο πνευματικά, αλλά ξέρω ότι θα ανακάμψουμε"

Sam Bloxham/Mercedes-Benz AG
2023 Qatar Grand Prix, Sunday SAM BLOXHAM/MERCEDES-BENZ AG

Παρότι δήλωσε πως βιώνει φέτος το "χειρότερο ξεκίνημά" του από ποτέ στη Formula 1, o Λιούις Χάμιλτον είπε -μετά την εγκατάλειψή του από μηχανικό πρόβλημα στο GP Αυστραλίας- ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως η ομάδα της Mercedes F1 μπορεί να αναστρέψει τη φτωχή απόδοση της W15.

Ο Βρετανός εγκατέλειψε πριν το μέσον του αγώνα της περασμένης Κυριακής (24/03) στη Μελβούρνη, με αδιευκρίνιστο μηχανικό πρόβλημα της Mercedes W15, και μετά από αυτό είπε ότι βιώνει στο φετινό πρωτάθλημα ακόμα χειρότερο ξεκίνημα σε σχέση με τις πολύ δύσκολες, για τη Mercedes F1, σεζόν του 2022 και του ‘23.

Πριν την εγκατέλειψή του, ο Βρετανός αποκλείστηκε στο Q2 των δοκιμών κατάταξης του Άλμπερτ Παρκ, εξηγώντας πως η W15 βρίσκεται στην “κόψη του ξυραφιού” από πλευράς ρυθμίσεων, και αλλάζει συμπεριφορά ακόμα και με μια μικρή αλλαγή της πνοής του ανέμου στην πίστα.

Καθώς το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα είναι η 7η θέση στο εναρκτήριο GP του Μπαχρέιν, ο 39χρονος είπε: "Αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε μια σεζόν που είχα ποτέ. Ναι, σίγουρα [είναι χειρότερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια] και χειρότερο και από το 2009 πιστεύω”, δήλωσε ο Λιούις.

Είναι δύσκολο πνευματικά για όλους στην ομάδα, όταν έχει γίνει τόση πολλή δουλειά το χειμώνα και μπαίνεις [στη χρονιά] τόσο ενθουσιασμένος και γεμάτος κίνητρα, κι έχεις τη νοοτροπία ότι θα διεκδικείς νίκες, να διαπιστώνεις ότι δεν συμβαίνει έτσι.

Και μάλιστα [να διαπιστώνεις] ότι δεν είσαι σε θέση να κερδίσεις ούτε τη δεύτερη ή την τρίτη θέση. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά συνεχίζουν να με εμπνέουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι. Εξακολουθούν να προσπαθούν, και αυτό είναι το σημαντικότερο”, πρόσθεσε ο Άγγλος.

Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes W15 στις ελεύθερες δοκιμές του GP Αυστραλίας 2024 MERCEDES-BENZ AG


Παρόλα αυτά, ο επτάκις πρωταθλητής δηλώνει και πάλι την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα που του χάρισε έξι από τα πρωταθλήματά του: “Απρόσμενα, νιώθω αρκετά καλά. Προσπαθώ να δω τη γενική εικόνα. Θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Είμαι αληθινά ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ, και απολαμβάνω ακόμα να συνεργάζομαι με την ομάδα.

Φυσικά θα μου άρεσε πολύ να μαχόμουν για τις νίκες και βασικά να τερματίζω τους αγώνες. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έχεις διανύσει τόσο δρόμο και να μην ολοκληρώνεις ούτε τον μισό αγώνα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα ανακάμψουμε. Θα βρεθούμε, στο τέλος, εκεί που θέλουμε, πρέπει απλά να συνεχίσουμε τη δουλειά.

Πιστεύω πως είναι εύκολο να παρασυρθείς και να μείνεις προσκολλημένος σε ένα πράγμα, όμως αναμφίβολα η γενική εικόνα είναι αυτή στην οποία εστιάζουμε τώρα. Πρέπει να συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα.

Εκνευρίζεσαι όταν δεν έχεις τον έλεγχο, αλλά αν μπορέσεις πρέπει να το προσπεράσεις και να ζεις στη στιγμή, αυτό προσπαθώ. Δεν είναι σπουδαίο, δεν είμαι χαρούμενος, αλλά θα έχω μια υπέροχη μέρα αύριο και θα προπονηθώ σκληρά αυτή την εβδομάδα”, κατέληξε ο Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ