FORMULA 1

Αλόνσο: "Η προτεραιότητά μου είναι η Aston Martin"

Zak Mauger/Aston Martin F1 Media
Portrait, Albert Park Circuit, GP2403a, F1, GP, Australia Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, talks to the press ZAK MAUGER/ASTON MARTIN F1 MEDIA

Οι νέες δηλώσεις του Φερνάντο Αλόνσο σχετικά με το μέλλον του -αν αποφασίσει να παραμείνει- στη Formula 1 μπορεί να μοιάζουν κοινότοπες, όμως ενδέχεται να κρύβουν και τη δυναμική που συγκεντρώνει η Aston Martin F1 για να γίνει πρωταγωνίστρια του σπορ τα προσεχή χρόνια.

Στο πλαίσιο του GP Αυστραλίας, ο Φερνάντο Αλόνσο ρωτήθηκε ξανά για το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη Mercedes F1 το 2025, στη θέση του Λιούις Χάμιλτον που θα αποχωρήσει από το Μπράκλεϊ για το Μαρανέλο και τη Scuderia Ferrari στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο Ισπανός, που θα κλείσει τον προσεχή Ιούλιο τα 43 χρόνια του, έχει ήδη δηλώσει ότι πρέπει πρώτα ο ίδιος να λάβει τις αποφάσεις για τον εαυτό του, αν θέλει να συνεχίσει να ακολουθεί το όλο και πιο απαιτητικό και ψυχοφθόρο πρόγραμμα της F1, και μετά να σκεφτεί τα όποια ζητήματα της μεταγραφής του.

Μιλώντας για το θέμα στο πάντοκ του Άλμπερτ Παρκ, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής είπε ότι πρέπει να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση σχετικά σύντομα: “Δεν θέλω να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι, διότι πιστεύω ότι αυτό θα ήταν άδικο εκ μέρους μου προς την ομάδα, αν θελήσει να αναζητήσει τις άλλες επιλογές της.

Αλλά επίσης δεν θέλω ούτε να βιαστώ, και να λάβω μια γρήγορη απόφαση τη στιγμή που το μυαλό μου δεν είναι καν στην επόμενη χρονιά. Τώρα είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε όλα όσα καινούρια πράγματα θέλω να δοκιμάσω στο αυτοκίνητο μετά την ανάλυση των δεδομένων από τους πρώτους [δύο] αγώνες.

Όλα είναι τόσο συναρπαστικά σχετικά με την απόδοση [της Aston Martin AMR24] που αν χρειαστεί τώρα να κάτσω να σκεφτώ για την επόμενη χρονιά, θα είναι λάθος”, πρόσθεσε ο Αλόνσο.

Ο Αλόνσο, που έχει συμβόλαιο με την Aston Martin F1 μέχρι το τέλος του 2024, φέρεται να είναι στις βραχείες λίστες των υποψηφίων οδηγών για την αντικατάσταση είτε του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes F1 είτε του Σέρτζιο Πέρεζ στη Red Bull Racing, το 2025.

Όμως ο ίδιος είπε, ξανά, ότι η πρώτη του επιλογή είναι η Aston Martin: Το πρώτο γραφείο που θα επισκεφτώ είναι της Aston Martin, και αυτή θα είναι η προτεραιότητά μου, η αφοσίωσή μου σε εκείνους. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου προσέφεραν πριν από δύο χρόνια.

Αν φτάσουμε σε μια συμφωνία, αυτή θα είναι και η απόφασή μου αν συνεχίσω να αγωνίζομαι. Αν δεν φτάσουμε σε συμφωνία με την Aston Martin, τότε θα κοιτάξω αλλού. Αλλά αυτή θα είναι η δεύτερη [επιλογή]”, κατέληξε ο Ισπανός.

Πίσω από τα λόγια του Αλόνσο, πάντως, ενδέχεται να κρύβονται αρκετές εξελίξεις. Κατ’ αρχήν, ο ιδιοκτήτης της Aston Martin Λόρενς Στρολ έχει κάνει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο της ομάδας στο Σίλβερστοουν, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2025.

Έπειτα, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα, τον τελευταίο καιρό, βγάζουν ξανά στην επιφάνεια το ενδεχόμενο της πώλησης της ομάδας από τον Στρολ στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Aramco - καθώς και τις εικασίες πως αν συμβεί μια τέτοια πώληση η Aramco θα δώσει λευκή επιταγή τόσο στον Άντριαν Νιούι όσο και στον Μαξ Φερστάπεν για να μετακομίσουν στο Σίλβερστοουν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 ASTON MARTIN F1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ