FORMULA 1

Χάμιλτον: "Εκπληκτικό αυτό που γίνεται στις ΗΠΑ με τις αντιδράσεις των αθλητών"

Χάμιλτον: "Εκπληκτικό αυτό που γίνεται στις ΗΠΑ με τις αντιδράσεις των αθλητών"
FLORENT GOODEN, POOL VIA AP

Ο πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον, τάχτηκε υπέρ της κίνησης των αθλητών του NBA να μποϊκοτάρουν ματς των πλέι οφ ως αντίδραση στη ρατσιστική αστυνομική βία και εξέφρασε την επιθυμία του το κύμα διαμαρτυρίας να δυνάμωσει.

Οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς έκανα την αρχή μποϊκοτάροντας τον αγώνα με τους Μάτζικ το βράδυ της Τετάρτης θέλοντας να διατρανώσουν την οργή τους στα απαράδεκτα και διαδοχικά φαινόμενα σοκαριστικής αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ και η κίνησή τους δεν πήγε στράφι.

Και αυτό γιατί κατάφεραν να ρίξουν όλα τα φώτα πάνω στο πρόβλημα και να ξυπνήσουν συνειδήσεις και ταυτόχρονα να στείλουν το μήνυμα πως ο ρατσισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει θέση σε κοινωνίες που θέλουν να αποκαλούνται σύγχρονες και πολιτισμένες.

Όλος ο πλανήτης έμαθε για την ιστορική και συνάμα συγκλονιστική κίνηση του Γιάννη Αντετοκούμπο και το αποτέλεσμα είναι το κύμα συμπαράστασης προς τους αθλητές να μεγαλώνει, ενώ αθλητές εκτός του χώρου του μπάσκετ θέλησαν να τοποθετηθούν.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Λιούις Χάμιλτον, που δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για τις αντιδράσεις των αθλητών στις ΗΠΑ στη συνέντευξη Τύπου στην οποία δήλωσε παρών την Πέμπτη, ενόψει του βελγικού grand prix.

"Πιστέυω πως αυτό που συμβαίνει είναι εκπληκτικό. Πάρα πολλοί άνθρωποι από τον αθλητικό κόσμο πιέζουν για αυτή την αλλαγή και είναι κρίμα που δεν υπάρχει ακόμα σημαντική αντίδραση", δήλωσε ο Άγγλος παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρχουν παρόμοιες κινήσεις αλληλεγγύης από τους πιλότους της F1, είπε:

"Δεν ξέρω αν κάνοντας κάτι τέτοιο εδώ στο Βέλγιο, θα είχε αντίστοιχο αντίκτυπο. Δεν είμαι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο ενόψει του αγώνα.

Θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι οι πιλότοι για να δούμε τι να κάνουμε για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο πάνω σε αυτή τη μαχη. Ως άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να είμαστε ενωμένοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ