WRC

Από την πλαγιά μέσα στο νερό!

Από την πλαγιά μέσα στο νερό!

Ο Οτ Τάνακ δεν είναι ο μοναδικός οδηγός που έπεσε στο νερό με World Rally Car. Δείτε τι είχε συμβεί στο Ράλι Πορτογαλίας (videos).

Οι αγώνες τύπου ράλι είναι επικίνδυνοι. Κι αν οι σημερινοί αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC) δεν έχουν σχέση με παλαιότερους αγώνες, ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός σοβαρού ατυχήματος.

Στο Ράλι Μεξικό την περασμένη εβδομάδα ο Εσθονός οδηγός της M-Sport, Οτ Τάνακ έπεσε στο νερό στην πρώτη ειδική του αγώνα. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνοδηγός του βγήκαν αμέσως από το Ford Fiesta RS WRC πριν το αυτοκίνητο βουλιάξει.

Ο Τάνακ έκανε έκκληση για μεγαλύτερη ασφάλεια και ζήτησε την πρόσληψη από τη διεθνή ομοσπονδία (FIA) ενός παλιού οδηγού ή συνοδηγού, με τον ίδιο να προτείνει τον Γιάρμο Λέχτινεν, ώστε να ελέγξει την ασφάλεια των ειδικών διαδρομών του WRC.

Η μοναδική γυναίκα που έχει διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο στο WRC, η Μισέλ Μουτόν, μάνατζερ πλέον της FIA στην επιτροπή των ράλι, πραγματοποιεί έρευνα.

" Αυτή η ειδική (Los Mexicanos) χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια δίχως προβλήματα. Οι διοργανωτές του Ράλι Μεξικό είπαν πως η στάθμη του νερού βρίσκεται χαμηλότερα συνήθως, για αυτό και οι καταδύτες υπάρχουν στην εκκίνηση της ειδικής και όχι σε εκείνο το σημείο".

Το πλήρωμα της M-Sport έμεινε αποκομμένο από την ομάδα για 17 λεπτά. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ώρες για να βγάλουν το Fiesta από το νερό, τρεις ώρες για να επισκευαστεί και να ξαναμπεί στον αγώνα, τελικά με καθυστέρηση 24 ωρών.

Στο Ράλι Μεξικό το πλήρωμα των Λουίζ Άλτκεν-Γουόκερ και Τίνα Θόρνερ είχαν βουτήξει από πλαγιά μέσα στο νερό, καταφέρνοντας να βγουν από το αυτοκίνητο.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ