ΙΣΠΑΝΙΑ

Νέος πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ο Πέδρο Ρότσα

The interim president of the Spanish soccer Federation Pedro Rocha gestures before a team training session in Las Rozas just outside of Madrid, Spain, Monday, Sept. 4, 2023. Spain will play against Georgia and Cyprus in upcoming international Euro 2024 qualifying matches. Rocha substituted Luis Rubiales after FIFA suspended him. (AP Photo/Paul White)
The interim president of the Spanish soccer Federation Pedro Rocha gestures before a team training session in Las Rozas just outside of Madrid, Spain, Monday, Sept. 4, 2023. Spain will play against Georgia and Cyprus in upcoming international Euro 2024 qualifying matches. Rocha substituted Luis Rubiales after FIFA suspended him. (AP Photo/Paul White) @2023 PAUL WHITE/AP IMAGES

Η ποδοσφαιρική Ισπανία γύρισε οριστικά σελίδα σε διοικητικό επίπεδο μετά από την εποχή Ρουμπιάλες, με τον Πέδρο Ρότσα να ανακηρύσσεται την Παρασκευή (26/04) ως ο νέος προέδρος της ομοσπονδίας της χώρας.

Η εποχή Ρουμπιάλες στο ισπανικό ποδόσφαιρο έληξε με τον πλέον άδοξο τρόπο για εκείνον, με τον άλλοτε ισχυρό παράγοντα να αποχωρεί από τη θέση του μετά από το σκάνδαλο που προέκυψε με το φιλί στην Τζένιφερ Ερμόσο αλλά και να βρίσκεται στο επίκεντρο και ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς και κακοδιαχείρισης εντός της ομοσπονδίας.

Ωστόσο, από το μεσημέρι της Παρασκευής (26/04) αποτελεί και τυπικά παρελθόν από το συγκεκριμένο πόστο, με τον Πέδρο Ρότσα, ο οποίος εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού προέδρου τους τελευταίους μήνες έπειτα από την αποπομπή του Ρουμπιάλες από την FIFA, να αναλαμβάνει πλέον πρόεδρος με κάθε επισημότητα.

Αυτό έγινε μετά από σχετική ψηφοφορία, με τον Ρότσα να είναι ο μοναδικός υποψήφιος και να λαμβάνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών της ομοσπονδίας, έχοντας πλέον την ευθύνη να διαχειριστεί και το γεγονός πως η ισπανική ομοσπονδία βρίσκεται -εδώ και μερικά 24ωρα- υπό κυβερνητική παρακολούθηση.

Μία συνθήκη μάλιστα που δεν βρίσκει σύμφωνη σε καμία περίπτωση την UEFA και θέτει -σε ένα ακραίο σενάριο- σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ισπανικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη νέα σεζόν και της εθνικής Ισπανίας στο Euro 2024.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ