MOTOGP

Έγραψαν ιστορία οι Μάρκεθ

Έγραψαν ιστορία οι Μάρκεθ

Ο Μαρκ Μάρκεθ πανηγύρισε σαν τρελός την κατάκτηση του τίτλου στη Moto3 από τον μικρότερο αδερφό του, Άλεξ στη Βαλένθια.

Η οικογένεια Μάρκεθ έχει δύο παγκόσμιους πρωταθλητές. Μετά τον 21χρονο Μαρκ που κατέκτησε το δεύτερο τίτλο του στο MotoGP, ο μικρότερος αδερφός του, ο 18χρονος Άλεξ στέφθηκε πρωταθλητής στη Moto3 στη Βαλένθια.

Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές μένουν ακόμα μαζί με τους γονείς τους, κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο και απαράβατος όρος που έχει βάλει η μητέρα τους είναι να στρώνουν το κρεβάτι τους. Τα δύο αγόρια των Μάρκεθ πλένουν εναλλάξ τα πιάτα.

Στην πίστα ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί είναι "βασιλιάδες". Ο 18χρονος Άλεξ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, τερματίζοντας τρίτος.

Δίπλα του στο βάθρο στεκόταν ο χαμένος της "μάχης" του τίτλου, ο Τζακ Μίλερ. Η νίκη του δεν ήταν αρκετή, χρειαζόταν να μην ανέβει στο βάθρο ο Μάρκεθ. Δεν τα κατάφερε, ίσως αν είχε τη βοήθεια που υπολόγιζε από τον τιμέιτ του, Ντάνι Κεντ. Ο τελευταίος απείλησε τον Μάρκεθ, αλλά έκανε λάθος στον τελευταίο γύρο και έχασε κάθε ευκαιρία για προσπέρασμα.

Ο Μάρκεθ κέρδισε τον τίτλο που φυσικά είχε κατακτήσει και ο Μαρκ με διαφορά δύο βαθμών. Το 2015 θα αγωνίζεται στη Moto2. Ο Μίλερ πάλι θα αγωνιστεί κατευθείαν στο MotoGP μετά από επιλογή της Honda. Θα βρίσκεται στην LCR Honda δίπλα στον Καλ Κράτσλοου.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ