EUROLEAGUE

Αταμάν: "Μέλος του τιμ της Μακάμπι μού είπε 'θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές'"

Αταμάν: "Μέλος του τιμ της Μακάμπι μού είπε 'θα δεις στο Ισραήλ, τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές'"
PRINTSCREEN

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έφερε στα ίσια τη σειρά με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον Εργκίν Αταμάν να στέκεται όμως στην ανακοίνωση που εξέδωσε η EuroLeague εναντίον του, αλλά και στις απειλές που δέχθηκε στον διάδρομο των αποδυτηρίων.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε τη σειρά των playoffs της EuroLeague σε 1-1.

Ο προπονητής των πρασίνων, Εργκίν Αταμάν, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού στη συνέντευξη Τύπου, όπου σχολίασε τη νίκη της ομάδας του, αλλά και μία συνομιλία που είχε με μέλος του σταφ της Μακάμπι, όπου σύμφωνα με τον ίδιο τον απείλησε, λέγοντάς του "'θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα'.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

"Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι, δεν ξέρω ποιος, μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, 'θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα'. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πολίτης. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα".

Για την ανακοίνωση της EuroLeague:

"Έχετε δει ποτέ στο παρελθόν ανακοίνωση μίας διοργάνωσης κατά ενός προπονητή; Είστε δημοσιογράφοι και παρακολουθείτε πολλά αθλήματα. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο. Είμαι προπονητής. Αν κάποιος κάνει λάθος είναι δουλειά μου να ενημερώσω και να το επικοινωνήσω. Ο κόσμος κάνει λάθη. Δεν είμαι άνθρωπος που δρω υποχθόνια. Είμαι ευθής. Ό,τι λέω το λέω στα ίσια. Κάποιες φορές κριτικάρω και τους παίκτες μου δημόσια. Είμαι ευθύς και με την ομάδα μου.

Κάποιες φορές είμαι ευθύς και με τον εαυτό μου. Δεν μιλάω στα τηλέφωνα. Για μένα όταν οι αποφάσεις των διαιτητών δεν είναι σωστές πρέπει να το πω στον κόσμο, σε εσάς παιδιά τους δημοσιογράφους, γιατί δεν είμαι ευχαριστημένος και αυτό έκανα. Και ξέρω ότι για αυτό υπάρχει τιμωρία στους κανονισμούς και πρόστιμο και είμαι έτοιμος να το πληρώσω. Αλλά είναι περίεργο πως ένας τέτοιος οργανισμός που πάντα προστατεύω έβγαλε ανακοίνωση εις βάρος μου.

Και τι έγινε σήμερα; Κάποιος από το σταφ της Μακάμπι, δεν ξέρω ποιος, μου είπε όταν πήγαινα στα αποδυτήρια, 'θα δεις στο Ισραήλ, θα δεις τι θα κάνουν οι Σιωνιστές σε εσένα'. Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, είμαι ο προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είμαι Τούρκος πολίτης. Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα.

Παρακαλώ EuroLeague αν θες να με τιμωρήσεις καλώς, αλλά γιατί βγάζεις ανακοίνωση εις βάρος μου; Το κλαμπ έβγαλε μια ανακοίνωση κόντρα στη EuroLeague, κάντε μια ανακοίνωση κόντρα στο κλαμπ. Δεν έκανα κάποια κριτική στον οργανισμό.

Απλά μίλησα για τους διαιτητές και στο μέλλον αν γίνει κάτι θα μιλήσω για τους Έλληνες διαιτητές και τα σφυρίγματα τους. Αν υπάρχει κάποια ποινή "οκ" αλλά γιατί να βγάλουν ανακοίνωση εις βάρος μου; Ένας τόσο μεγάλος οργανισμός όπως η EuroLeague. Δεν είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, για πάνω από 15 χρόνια είμαι προπονητής, έχω κερδίσει δύο πρωταθλήματα Ευρώπης διαδοχικά.

Έχω προπονήσει πάνω από 300 παιχνίδια. Δεν είμαι ηλίθιος. Απλά ήθελα να μοιραστώ με τους Έλληνες δημοσιογράφους γιατί ήμουν οργισμένος, τις απόψεις μου επειδή και ο κόσμος έπρεπε να ξέρει. Οι επικεφαλής της EuroLeague έβγαλαν την άποψη τους "υπόγεια".

Δεν θα σας το πω επειδή αν το κάνω δεν θα δείξω σεβασμό. Αλλά περιμένω να δείξουν αυτοί σεβασμό προς εσάς και να το πουν στον κόσμο. Όταν μιλήσαμε μας είπαν πως έγιναν πολλά λάθη και εις βάρος μας και εις βάρος τους. Αλλά τι θα γίνει με τους διαιτητές; Στο επόμενο παιχνίδι θα είναι στο γήπεδο. Δεν έχω τίποτα κόντρα στη διοργάνωση.

Το καλοκαίρι όταν ήμουν δέκα μέρες στο νοσοκομείο, με πήραν για ένα διαφημιστικό μου είπαν πως είναι σημαντικό να πάω, πήγα και έκαναν ένα φιλμ πέντε δευτερολέπτων. Άφησα την ομάδα μου. Σέβομαι τη διοργάνωση και περιμένω τον ίδιο σεβασμό. Να με τιμωρήσουν επειδή μίλησα για τους διαιτητές; ΟΚ. Ό,τι έκανα είναι σύμφωνο με τη γνώμη του κ. Γιαννακόπουλου.

Δεν είπα κάποια κακή κουβέντα κατά των διαιτητών, δεν επιτέθηκα σε κανένα, ούτε μετά το ματς. Μετά είδα το παιχνίδι στο σπίτι όλο το βράδυ, είδα ότι υπήρχαν πολλά κρίσιμα λάθη και το μοιράστηκα σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται. Και τέλος για τους ανθρώπους που προβοκάρουν εναντίον μου, δεν είμαι πολιτικός, έχω μεγάλο σεβασμό στο κλαμπ της Μακάμπι, τον κύριο Μιζράχι, είμαι άνθρωπος του αθλητισμού, είμαι από την Τουρκία, αλλά όπως λέει ο Ατατούρκ 'ειρήνη στην χώρα μου, ειρήνη στον κόσμο'. Είμαι με την ειρήνη.

Και πιστεύω ότι η ομάδα της Μακάμπι δεν έχει να κάνει με αυτά τα πράγματα και αν θέλετε κάποιο σχόλιο από μένα, περιμένω την επόμενη χρονιά τις ρωσικές ομάδες στη EuroLeague, επειδή ο αθλητισμός στη Ρωσία δεν σχετίζεται με τον πόλεμο. Όπως η Μακάμπι δεν έχει καμία σχέση. Δεν είμαι εναντίον καμίας χώρας, ούτε εναντίον της Μακάμπι".

Αναφορικά με το παιχνίδι:

"Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Υπάρχει μία πραγματικότητα ότι η Μακάμπι είναι μία πολύ καλή επιθετική ομάδα. Στην πρώτη περίοδο δεν βάλαμε αρκετή πίεση στη μπάλα, ειδικά εναντίον του Λορέντζο Μπράουν, τους αφήσαμε να σκοράρουν 28 πόντους. Αλλά ξεκινώντας στη δεύτερη περίοδο, ειδικά όταν ο Σλούκας μπήκε στο παιχνίδι, ξεκινήσαμε να παίζουμε εξαιρετική άμυνα.

Μπορεί ο Σλούκας σήμερα επιθετικά να ήταν τέλειος, ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του, αλλά και στην άμυνα έβαλε πίεση στον Λορέντζο Μπράουν και βελτιώσαμε την επιθετικότητά μας. Ο Παπαπέτρου έκανε καλή δουλειά στην άμυνα απέναντι στον Μπόνζι Κόλσον, έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του πρώτου παιχνιδιού που χάσαμε. Μετά πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ξεκινήσαμε να παίζουμε χωρίς πανικό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο παίζαμε με πανικό, επειδή στην επίθεση σκόραραν κάθε φορά. Στην άμυνα πανικοβληθήκαμε, αλλά μετά από αυτό ελέγξαμε το παιχνίδι. Μετά, αν εξαιρέσουμε κάποια κομμάτια που ο Σλούκας ήταν εκτός, κάναμε κάποια ντροπιαστικά λάθη και τους αφήσαμε να επιστρέψουν. Αλλά μετά με τον Σλούκα στο παρκέ, ελέγξαμε το παιχνίδι, δείξαμε την ποιότητα και τη διαφορά των δύο ομάδων όταν όλα στο παρκέ ήταν σωστά"

Για τον Σλούκα: "Πριν έρθω δούλεψα με σταρ στις προηγούμενες ομάδες μου και επίσης ο Σλούκας ήταν ένας σταρ πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Όλοι τον σέβονται στην Ευρώπη, δείχνει την ποιότητά του και σήμερα έκανε ένα ματς καριέρας. Δεν τίθεται ερώτημα σχετικά με την ποιότητα του Σλούκα, αλλά περισσότερο από την ποιότητα είναι η ηγεσία. Είναι ένας ηγέτης που μου αρέσει και σήμερα έδειξε την ποιότητά του. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να παίζεις Final Four, δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις τον τίτλο. Χρειάζεσαι παίκτες-σταρ με σπουδαία νοοτροπία".

Για το τι περιμένει στα επόμενα παιχνίδια για την πρόκριση: "Είναι τα playoffs. Είδαμε ότι σε άλλα παιχνίδια και σε άλλες σειρές ότι το πλεονέκτημα έδρας δεν μετράει τόσο πολύ, επειδή τελικώς παίζεις το παιχνίδι, οπότε είναι σημαντικό να παίξουμε καλή άμυνα, όπως σήμερα μετά τη δεύτερη περίοδο, να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση.

Ελπίζω ότι κάποιοι παίκτες που σήμερα έπαιξαν χαμηλότερα από τις συνηθισμένες τους εμφανίσεις θα ξεκουραστούν αυτές τις τρεις μέρες, θα προετοιμαστούν πνευματικά και σωματικά για αυτά τα παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς κερδίσαμε πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν.

Έχουμε το ρεκόρ της ιστορίας του Παναθηναϊκού σε νίκες κανονικής περιόδου στη EuroLeague, οπότε πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε τα ματς".

Για το αν θα προσπαθήσει να πάρει περισσότερα πράγματα και από τους υπόλοιπους παίκτες: "Δεν κάνουμε ποτέ στρατηγική για να μοιράσουμε λεπτά στους παίκτες. Είναι η αίσθηση του προπονητή στο γήπεδο και ό,τι χρειάζομαι εκείνη την ώρα χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ καλά αυτές τις αλλαγές, κάποιες φορές πηγαίνουν καλά, κάποιες όχι, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι που χάσαμε εδώ. Μιλήσαμε για τα πολλά λάθη που κάναμε. Χάσαμε βολές, κάναμε λάθη στα τελευταία λεπτά.".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ