FORMULA 1

Χάμιλτον: "Είμαι πιο ώριμος από το 2008"

Χάμιλτον: "Είμαι πιο ώριμος από το 2008"

Ο Βρετανός λέει ότι δεν είναι στο στιλ του να επαναπαυτεί με τη δεύτερη θέση -που του αρκεί για να γίνει πρωταθλητής- στο GP του Άμπου Ντάμπι.

Με μια σχετική αμηχανία στο τέλος των δοκιμών κατάταξης, μετά την απώλεια της πολ ποζίσιον στο Άμπου Ντάμπι από τον αντίπαλό του για τον φετινό τίτλο, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι έχει πια περισσότερη εμπειρία και ωριμότητα για να διαχειριστεί αυτή τη μάχη του πρωταθλήματος της Formula 1 σε σχέση με το 2007 και το 2008 - που έφτασε με τη McLaren στον τελευταίο αγώνα της σεζόν να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός, που μπορεί να αρκεστεί στη δεύτερη θέση του αγώνα για να κατακτήσει το δεύτερό του πρωτάθλημα μετά το 2008, είπε:

"Δεν είμαι και ιδιαίτερα απογοητευμένος. Φυσικά, πάντα θέλεις να είσαι στην πολ ποζίσιον και για αυτό δουλεύουμε. Είχα καλό ρυθμό στις ελεύθερες δοκιμές, και ειδικά στις συστοιχίες γύρων, που είναι σημαντικό. Μετά οι δύο πρώτες περίοδοι των κατατακτήριων ήταν καλές, και στην τρίτη απλώς δεν κατάφερα να κάνω έναν άνετο γύρο.

Δεν είναι ότι έκανα πολλά λάθη ή κάτι τέτοιο, απλώς δεν έκανα έναν αληθινά σπουδαίο γύρο. Ο Νίκο έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά βρισκόμαστε ακόμα μέσα στη μάχη για τη νίκη αύριο. Δεν είχα τον καλύτερο γύρο, αλλά παρόλα αυτά ήταν καλές οι δοκιμές, τις διασκέδασα. Και, όπως είπε ο Νίκο, αύριο όλα έχουν να κάνουν με το πρωτάθλημα".

Σε ερώτηση αν θα επαναπαυόταν αν βρισκόταν στη δεύτερη θέση, απάντησε ότι "δεν είναι στο στιλ μου".

Και έπειτα συμπλήρωσε: "Δεν θυμάμαι πολλά από το 2008, αλλά ήταν προφανώς μια σπουδαία χρονιά. Η φετινή είναι πολύ διαφορετική, καθότι είμαι πολύ μεγαλύτερος και, ελπίζω, σοφότερος. Είναι μια σπουδαία μάχη, αλλά είναι διαφορετικά όταν πρόκειται για τον ομόλογό σου στην ομάδα και όχι κάποιον από διαφορετική. Όμως είναι εξίσου συναρπαστικό".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ