FORMULA 1

"Τσιμέντο" στην ιστορία της F1

"Τσιμέντο" στην ιστορία της F1

Όσοι θα επισκεφθούν φέτος την πίστα της Μόντσα για το ιταλικό Grand Prix την Κυριακή (7/9) θα διαπιστώσουν μια σημαντική διαφορά. Τι λένε οι οδηγοί.

"Θρυλική" είναι η στροφή Παραμπόλικα στην πίστα της Μόντσα. Είναι η τελευταία στροφή. Αποτελεί κριτήριο διαχωρισμού των σπουδαίων από τους καλούς οδηγούς.

Φέτος η ομάδα ανθρώπων που διευθύνει την πίστα αποφάσισε να στρωθεί τσιμέντο στο σημείο όπου βρισκόταν η αμμοπαγίδα, διευκολύνοντας έτσι τους οδηγούς.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της FIA, Τσάρλι Γουίτινγκ εξήγησε πως πραγματοποιήθηκε ένα αίτημα που είχε κάνει εδώ και χρόνια η παγκόσμια ομοσπονδία και οι οδηγοί.

"Περίπου το 35% της αμμοπαγίδας έχει αντικατασταθεί μετά από αίτημα για λόγους ασφαλείας από τη FIA και τους οδηγούς, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη πίστα που φιλοξενεί αγώνες της Φόρμουλα 1", τόνισε ο Γουίτινγκ.

Κατέληξε, λέγοντας " φυσικά γνωρίζουμε πως δεν τιμωρεί έναν οδηγό που βγαίνει εκτός πίστας, αλλά αυτό είναι το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσουμε για να βελτιώσουμε την ασφάλεια. Ένα αντίτιμο που τόσο οι οδηγοί, όσο και εγώ προσωπικά πιστεύουμε πως αξίζει να καταβληθεί".

"Τσιμέντο" στην ιστορία της F1
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ