FORMULA 1

Τρούλι: "Με ήθελε η Ferrari"

Τρούλι: "Με ήθελε η Ferrari"

Ο Γιάρνο Τρούλι αποκάλυψε πως η Ferrari του είχε κάνει πρόταση συνεργασίας, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση ζωής με την Toyota.

Απολογισμό της πολλά υποσχόμενης καριέρας του έκανε ο Γιάρνο Τρούλι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό "Autosprint".

Ο 37χρονος οδηγός που έχασε τη θέση του από τον Βιτάλι Πετρόβ στην Caterham αποκάλυψε πως κάποτε είχε την ευκαιρία να κάνει το όνειρο κάθε Ιταλού πραγματικότητα: Να οδηγήσει για τη Ferrari.

Όλοι οι Ιταλοί αυτό ονειρεύονται να κάνουν και ο Τρούλι με σημαντική καριέρα στα καρτ πριν εμφανιστεί άγνωστος μεταξύ αγνώστων στη Minardi το 1997, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

" Κανείς δεν το γνωρίζει, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ζαν Τοντ (σ.σ νυν πρόεδρος της FIA και πρώην επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari) γιατί ήταν ένας από τους λίγους κορυφαίους τιμ μάνατζερ που με σκέφτηκε κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Κανένας δεν το ξέρει αυτό, αλλά ο Τοντ μου πρόσφερε μια θέση στη Ferrari".

O Tρούλι δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς είχε την ευκαιρία, απλά ήταν δεσμευμένος με την Toyota στην οποία έμεινε από το 2004 έως το 2009.

" Οδηγούσα για την Toyota και τα πήγαινα καλά. Τότε ανανέωσα το συμβόλαιο μου με τους Ιάπωνες και έχω μάθει να τιμώ τις δεσμεύσεις μου. Σε 15 χρόνια καριέρας στη Φόρμουλα 1 δεν χρειάστηκα ποτέ δικηγόρους", εξήγησε.

Ο Τρούλι συνέχισε, λέγοντας " (ο Τοντ) υπήρξε πάντοτε ειλικρινής μαζί μου. Αυτό το κράτησα για τον εαυτό μου, αλλά εφόσον τώρα είναι η ώρα που πρέπει να πω ευχαριστώ, θέλω να το κάνω. Τότε ένιωσα για μια στιγμή οδηγός της Ferrari".

Ο οδηγός από την Πεσκάρα έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του. Σκέφτεται να αγωνιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και πιο κοντά στην καρδια του ίσως να είναι η επιστροφή πίσω από το τιμόνι μιας Toyota.

" Θα ήταν όμορφο να κέρδιζα έναν αγώνα για αυτούς σε άλλη σειρά αγώνων", πρόσθεσε με νόημα. Ίσως θα έχει την ευκαιρία του φέτος στο Λε Μαν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ