FORMULA 1

Ράικονεν: "Χρειάζομαι μια νίκη"

Ράικονεν: "Χρειάζομαι μια νίκη"

Ο Κίμι Ράικονεν εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου των οδηγών, όμως ο Φινλανδός θεωρεί αναγκαίο να πάρει άμεσα την πρώτη νίκη του.

Η σταθερότητα που έχει επιδείξει ο Κίμι Ράικονεν σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της E20, δίνουν ελπίδες στον οδηγό της Lotus πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα των οδηγών.

Βέβαια ο Φινλανδός οδηγός δεν έχει πάρει, ούτε έχει... χάσει μια νίκη στην πρώτη του σεζόν ξανά στη Φόρμουλα 1 μετά τη διετή αποχή του.

Θεωρεί απαραίτητο να πάρει τουλάχιστον μια νίκη στους έξι εναπομείναντες αγώνες, προκειμένου να παραμείνει κοντά στους πρωτοπόρους Φερνάντο Αλόνσο και Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται 45 βαθμούς μακριά από τον Ισπανό που τον διαδέχθηκε στη Ferrari.

"Ναι, μαθηματικά μπορώ (σ.σ. να διεκδικήσω το πρωτάθλημα), αλλά προσωπικά νομίζω πως πρέπει πρώτα να έχεις πάρει μια νίκη τουλάχιστον για να διασφαλίσεις πως θα στεφθείς παγκόσμιος πρωταθλητής. Θα πρέπει να συμβούν και δράματα για να πάρω το πρωτάθλημα από τον Φερνάντο ή τον Σεμπάστιαν δίχως να νικήσω σε έναν αγώνα, οπότε το μοναδικό που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να προσπαθώ για να πάρω τη νίκη", είπε ο Ράικονεν.

Ίσως αυτή η ευκαιρία να έρθει την επόμενη Κυριακή στη Σουζούκα, σε μια πίστα όπου έχει αναδειχθεί νικητής, το 2005 με τη McLaren.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ