FORMULA 1

Πώς ο Rosberg μπορεί να το "σηκώσει" στο Μεξικό

Πώς ο Rosberg μπορεί να το "σηκώσει" στο Μεξικό

Το Autódromo Hermanos Rodríguez, στο Μεξικό, φιλοξενεί το 3ήμερο 28-30 Οκτωβρίου το 19ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 με τον Nico Rosberg να έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο. (VIDEO)

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes AMG Petronas πηγαίνει στο Μεξικό ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας, με 26 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταβλό του Lewis Hamilton.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Πέρσι, έκαναν το 1-2 με τον Rosberg να πανηγυρίζει τη νίκη και τον ήδη εστεμμένο Hamilton να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

Φέτος, έχουμε... ντέρμπι, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί τρεις αγώνες πριν το φινάλε.

Ο Rosberg, πάντως, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή 30/10. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρει τη νίκη και ο Hamilton να μείνει εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (TV)

Σε αυτήν την περίπτωση η διαφορά τους θα εκτιναχθεί τους 51 βαθμούς και δεν θα μπορεί να καλυφθεί στους δύο εναπομείναντες αγώνες σε Interlagos και Abu Dhabi (50 διαθέσιμοι βαθμοί συνολικά), ακόμα και στην περίπτωση που ο Hamilton τους νικήσει και ο Rosberg δεν τερματίσει ή δεν βαθμολογηθεί.

Ακόμα όμως κι αν ο Hamilton πάρει έναν βαθμό στο Autódromo Hermanos Rodríguez , ο Γερμανός θα εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα σε περίπτωση που τερματίσει πρώτος. Παρά το γεγονός ότι η διαφορά τους θα είναι στους 50 βαθμούς και θεωρητικά θα μπορεί να καλυφθεί στους αγώνες που απομένουν (αν ο Hamilton νικήσει και τους δύο τελευταίους αγώνες και ο Rosberg δεν βαθμολογηθεί), ο Γερμανός θα έχει μια παραπάνω νίκη από τον ομόσταβλό του.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων οδηγών, Πρωταθλητής αναδεικνύεται αυτός που έχει σημειώσει τις περισσότερες νίκες στη σεζόν. Αν οι διεκδικητές έχουν τον ίδιο αριθμό νικών, τότε ο τίτλος κρίνεται με βάση τα καλύτερα πλασαρίσματα. Όποιος δηλαδή έχει περισσότερες 2ες θέσεις, 3ες θέσεις κ.ο.κ.

Τα στατιστικά των δύο μονομάχων μετά από 18 αγώνες:

Βαθμολογία

Nico Rosberg - 331
Lewis Hamilton - 305

Νίκες - Βάθρα

Nico Rosberg - 9 νίκες
2ες θέσεις - 2
3ες θέσεις - 2

Lewis Hamilton - 7 νίκες
2ες θέσεις - 3
3ες θέσεις - 4

Τι έγινε στον αγώνα του 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR & DRIVER

Jeep Camp: Οδήγησε τον θρύλο του off-road
Πόσο και σε ποιον πουλήθηκε η Mercedes του Ωνάση;
Διπλό "χαράτσι" για όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας τα προηγούμενα χρόνια
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ