FORMULA 1

Παραβίασε η Red Bull τον κανονισμό;

Παραβίασε η Red Bull τον κανονισμό;

Ο τιμ μάνατζερ της McLaren, Ερίκ Μπουγιέ κατηγορεί τη Red Bull πως χρησιμοποίησε κωδικοποιημένα μηνύματα στο team radio, προκειμένου να βοηθήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης ήταν ο πρώτος αγώνας στον οποίο εφαρμόστηκε ο κανονισμός που απαγορεύει στις ομάδες να βοηθούν τους οδηγούς τους να βελτιώσουν την απόδοση του μονοθεσίου μέσω του team radio κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του τιμ μάνατζερ της McLaren, Ερίκ Μπουγιέ υπήρξε ομάδα που παραβίασε τον κανονισμό. Αναφέρεται στη Red Bull.

Ο Μπουγιέ που άφησε τη Lotus για τη McLaren τον προηγούμενο χειμώνα είπε πως η αυστριακή ομάδα χρησιμοποίησε κωδικοποιημένο μήνυμα για να βοηθήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο Αυστραλός αντιμετώπιζε προβλήματα με τη φόρτιση της μπαταρίας της μονάδας ισχύος στο μονοθέσιο του. Ο Αυστραλός ενημερώθηκε από το μηχανικό του πως " αποφεύγοντας την έξοδο των κερμπ ίσως βοηθήσει με το πρόβλημα που έχει το μονοθέσιο".

Στη McLaren το άκουσαν αυτό, όπως επίσης έδωσαν προσοχή σε όλα τα μηνύματα στο team radio των αντιπάλων τους. "Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα θέμα με τους νέους κανονισμούς στο team radio στη δική μας πλευρά. Μας κράτησε απασχολημένους να ακούμε τι λένε οι υπόλοιποι, ώστε να σιγουρευτούμε πως δεν έγιναν λάθη όπως έκανε δύο φορές η Red Bull με τον Ρικιάρντο.

Νομίζουμε πως ήταν κωδικοποιημένο, αλλά αυτό αφορά τη FIA να το ερευνήσει. Δεν είναι δική μου δουλειά. Αλλά ήταν ένα παράξενο μήνυμα. Μια φορά ναι, αλλά δύο, τρεις φορές; Μπορείς να έχεις αμφιβολία για ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα", είπε ο Μπουγιέ.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull τόνισε πως ενημερώθηκε ο τεχνικός διευθυντής της FIA, Τσάρλι Γουίτινγκ. "Πρέπει να βρεθεί ισορροπία με αυτό το team radio", ήταν το σχόλιο του.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ