FORMULA 1

H Red Bull παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, την RB13

H Red Bull παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, την RB13

Στις 13:13 τοπική ώρα Ισπανίας, η Red Bull Racing, αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο, την RB13. Δείτε video και φωτογραφία από την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου.

Με πολύ υψηλές προσδοκίες ξεκινά τη σεζόν η Red Bull Racing ποντάροντας πολλά στη σχεδιαστική ευφυϊα του Adrian Newey και στον ολοκαίνουργιο κινητήρα της Renault που όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα φέρει τα λογότυπα της Tag Heuer.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: RED BULL RACING

Η αυλαία του 2016 βρήκε την ομάδα στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος με δύο νίκες στο ενεργητικό της, με τον Verstappen στην Catalunya και τον Ricciardo στη Sepang.

Για το 2017 οι προσδοκίες είναι μεγάλες, λόγωτων νέων τεχνικών κανονισμών που ισχύουν. Στόχος βέβαια δεν είναι άλλος από το να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή της Formula 1 βάζοντας ένα τέλος στην κυριαρχία της Mercedes AMG Petronas

"Νομίζω ότι η RB13 είναι ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουμε σχεδιάσει. Δείχνει απίθανο και γρήγορο. Ένα παλιό ρητό λέει ότι αν δείχνει καλό, συνήθως πηγαίνει καλά και αυτό το αυτοκίνητο σίγουρα δείχνει καλό", λέει ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner.

Το ότι στην ονομασία του νέου μονοθεσίου υπάρχει ο αριθμός 13 δεν ανησυχεί τους ανθρώπους της ομάδας. Άλλωστε το έπαιξαν πολύ έξυπνα το παιχνίδι με τον συγκεκριμένο αριθμό, ορίζοντας ως ώρα παρουσίαση τις 13:13 (τοπική ώρα) και έχοντας, μάλιστα, δημιουργήσει στα social media τοσχετικό hashtag #breaksuperstition !

H Red Bull παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, την RB13

"Οι προλήψεις δεν αποτελούν κομμάτι της Formula 1”, τονίζει ο επικεφαλής μηχανολογίας, Pierre Wache: "Είναι μηχανολογία, αγώνες. Αν έχεις το γρηγορότερο αυτοκίνητο και ένα πολύ γρήγορο οδηγός, φυσιολογικά θα κερδίσεις τον αγώνα”. “ Δεν με ανησυχεί η RB13. Στόχος μας είναι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε κατακτήσει και τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα κι αν αυτό συμβεί με την RB13 θα είναι εξαιρετικό!”, συμφωνεί ο συνάδελφός του Paul Monaghan.

Ο (Chief Technical Officer) Adrian Newey από την πλευρά του ανατρέχει στο παρελθόν και θυμάται τι συνέβη σε μια αντίστοιχη περίπτωση στη McLaren. “ To πρώτο μονοθέσιο για το οποίο ήμουν υπεύθυνος στη McLaren ήταν η MP4/13. Και εκείνο το μονοθέσιο κατάφερε να κατακτήσει και τους δύο τίτλους”.

Νίκες και γιατί όχι Πρωτάθλημα...

Των προσπαθειών της ομάδας θα ηγηθούν (και φέτος) ο Daniel Ricciardo και το νέο μεγάλο αστέρι του σπορ, Max Verstappen . Το δίδυμο πλαισιώνουν ο έμπειρος Sebastien Buemi και ο Pierre Gasly που θα έχει ρόλο δοκιμαστή/3ου οδηγού.

"Έχουμε πιθανότατα το πιο συναρπαστικό δίδυμο πιλότων στο γκριντ. Είμαι ενθουσιασμένος να δω την εξέλιξη του Max Verstappen καθώς μεγαλώνει και αποκτά εμπειρίες και αυτοπεποίθηση. Και ο Daniel για μένα ήταν ο οδηγός της χρονιάς πέρσι, πραγματοποιώντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις”, τονίζει ο Horner.

" Η αίσθηση του αυτοκινήτου θα είναι εντελώς διαφορετική. Τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω λάστιχα είναι σημαντικά πιο φαρδιά. Θα αυξηθεί η ταχύτητα των μονοθεσίων”, σημειώνει ο Daniel Ricciardo. "H πρώτη μου εντύπωση όταν αντίκρισα για πρώτη φορά την RB13 ήταν ότι δείχνει αρκετά όμορφη. Δείχνει άψογη”, πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβίωσή του με τον Max Verstappen:

" Προσωπικά, πάντα μου άρεσε να έχω κάποιον με τον οποίο να μπορώ να δοκιμάσω τον εαυτό μου. Ας ελπίσουμε ότι ο Max και εγώ μπορούμε να καθιερωθούμε ως δύο κορυφαίοι πιλότοι”. Όσο για στόχους; “ Οι στόχοι που έχω θέσει για τον εαυτό μου φέτος είναι να είμαι ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Και υποθέτω στόχος είναι να είμαι στο πρώτο σκλαί αρκετές φορές ώστε φτάνοντας στον Οκτώβρη-Νοέμβρη να είμαι σε θέση να παλέψω για το Πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος”.

Από την πλευρά του ο Verstappen είπε: “ Πρώτα θέλω να δω πόσο ανταγωνιστικό είναι το μονοθέσιο και εν συνεχεία θα μπορέσω να οριοθετήσω επακριβώς τους στόχους μου. Θέλω πάντα να κερδίζω, αλλά χρειάζεται να έχεις και τον σωστό εξοπλισμό για να τα καταφέρεις. Ξεκινάμε από το μηδέν ξανά. Ελπίζουμε πως έχουμε κατασκευάσει ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Υπάρχει πολύ θετικό κλίμα στην ομάδα. Οι νέοι κανονισμοί ελπίζουμε πως θα ‘ανακατέψουν’ το γκριντ”.

Η Red Bull Racing στην F1

Η ταυτότητα της Red Bull Racing

  • Ντεμπούτο στην F1: 2005
  • Πρωταθλήματα οδηγών: 4 (2010, 2011, 2012 & 2013-Sebastian Vettel)
  • Πρωταθλήματα κατασκευαστών: 4 (2010, 2011, 2012, 2013)
  • Νίκες: 52
  • Pole positions: 58
  • Παρουσίες στο βάθρο: 135
  • Τερματισμοί 1-2 σε αγώνα: 17
  • Tι έκανε το 2016: 2η θέση / 468 βαθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Αυτό είναι το οριστικό γκριντ της Formula 1 για το 2017
Τρεις παρουσίασεις την Κυριακή και μετά όλοι πίστα!
Max Verstappen: Μην τον "κράζεις", θα τον θαυμάζεις! [γράφημα]
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ