ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Έκοψε το γήπεδο απο τρεις φιλάθλους της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών

Barcelona fans cheer during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Feb. 5, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona fans cheer during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Feb. 5, 2023. (AP Photo/Joan Monfort) © 2023 JOAN MONFORT/ AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους της από τρεις οπαδούς της όπως και τη διάθεση εισιτηρίων για εντός και εκτός έδρας αγώνες της λόγω ναζιστικών χαιρετισμών και ρατσιστικών προσβολών στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία.

Η Μπαρτσελόνα μέσω ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως αναστέλει προσωρινά την ιδιότητα του μέλους του συλλόγου από δύο οπαδούς τους οι οποίοι συνελήφθησαν στη Γαλλία, στο τέλος του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League με την κατηγορία πως προέβησαν σε ναζιστικούς χαιρετισμούς και σε ρατσιστικές προσβολές.

Η ανακοίνωση του ισπανικού συλλόγου αναφέρει πως η αναστολή θα είναι άμεση και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η εσωτετική έρευνα η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες.

Μάλιστα η "Μπάρτσα" τονίζει στην ανακοίνωση της πως για τη συμπεριφορά αυτή είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο 25.000 ευρώ από την UEFA έως και απαγόρευση στους φιλάθλους της να ταξιδέψουν σε εκτός έδρας αγώνα.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα αναφέρει:

"Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει ότι η πειθαρχική της επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά το καθεστώς μέλους των ατόμων που συνελήφθησαν από τη γαλλική Gerdarmeria κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του προημιτελικού του Champions League στο Παρίσι με την Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Απρίλιο.

Ενημέρωσε επίσης τους υποστηρικτές της συλλόγους ότι ο τρίτος κατηγορούμενος έχει ενημερωθεί ότι στο εξής απαγορεύεται να αγοράζει εισιτήρια τόσο για εντός όσο και εκτός έδρας εκδηλώσεις της Μπαρτσελόνα. Οι τρεις οπαδοί που ερευνήθηκαν συνελήφθησαν στο τέλος του αγώνα, κατηγορούμενοι για ναζιστικούς χαιρετισμούς καθώς και για ρατσιστικές προσβολές.

Η πειθαρχική επιτροπή της Μπαρτσελόνα θεωρεί τα γεγονότα που καταγγέλθηκαν από τη γαλλική αστυνομία ως "πολύ σοβαρά" και για το λόγο αυτό η αναστολή αυτή θα είναι άμεση και θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες από την έναρξη της υπόθεσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως συνέπεια αυτών των συνθηκών, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει πρόστιμο από την UEFA έως και 25.000 ευρώ και απαγόρευση στους Ισπανούς φιλάθλους να ταξιδέψουν σε εκτός έδρας αγώνες στην πρωταρχική ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης. Η κύρωση αυτή έχει ανασταλεί για ένα χρόνο.

Τόσο τα δύο μέλη που έχουν αποκλειστεί όσο και το κατηγορούμενο μέλος του συλλόγου υποστηρικτών μπορούν να υποβάλουν τις αντίστοιχες υπερασπιστές τους στα πειθαρχικά όργανα του συλλόγου.

Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει κάθε μορφή διάκρισης και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υπεράσπιση των αξιών που αποτελούν μέρος της ταυτότητάς της".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ