FORMULA 1

Φεύγει ο Φράι από τη Mercedes

Φεύγει ο Φράι από τη Mercedes

Παρελθόν από τη Mercedes θα αποτελέσει σύντομα ο εκτελεστικός διευθυντής Νικ Φράι, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.

Σιγά σιγά μειώνεται ο αριθμός των τεχνικών διευθυντών στη Mercedes. Στη Σεπάνγκ η ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Νικ Φράι από το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή τον επόμενο μήνα.

Τη θέση του θα καλύψει ο Τότο Βολφ, ο οποίος απέκτησε το 30% των μετοχών της ομάδας το χειμώνα. Συνεργάτης του θα είναι από το 2014 ο πρώην τεχνικός διευθυντής της McLaren, Πάντι Λο.

Ο Φράι βρίσκεται στην ομάδα από την εποχή που εκείνη ονομαζόταν Honda. Βοήθησε τον Ρος Μπρον να δημιουργήσει τη Brawn GP μετά την αποχώρηση της Honda από τη Φόρμουλα 1 και μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση του νταμπλ το 2009.

Στις... αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του ο 50χρονος άνδρας, ο οποίος θα διατηρήσει συμβολικά ένα ρόλο συμβούλου μέχρι το 2014, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ομάδας του Μπράικλεϊ.

" Αισθάνομαι ευλογημένος που είχα την ευκαιρία να δουλέψω στην ομάδα μας τα τελευταία έντεκα χρόνια. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός πως οδηγήσαμε την ομάδα στην πρώτη νίκη της (σ.σ. Ρόσμπεργκ στο 2012 στην Κίνα) και ειδικά για το νταμπλ το 2009".

Ο πρώτος που παύθηκε από τη Mercedes ήταν ο Νόρμπερτ Χάουγκ και λογικά ο επόμενος που θα αποχωρήσει από την ομάδα θα είναι ο ίδιος ο Ρος Μπρον, ο οποίος μοιράζεται τα καθήκοντα του με τον τρις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκι Λάουντα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ