FORMULA 1

Δίνει το ρυθμό ο Hamilton στο Monaco, φθηνά τη γλίτωσε ο Button

MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26:  Sparks fly as Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 26, 2016 in Monte-Carlo, Monaco.  (Photo by Lars Baron/Getty Images)
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Sparks fly as Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 26, 2016 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Lars Baron/Getty Images) GETTY IMAGES

Δίνει το ρυθμό ο Hamilton, από κοντά ο Rosberg. Φθηνά τη γλίτωσε ο Button, όταν χτυπήθηκε από κάλυμμα φρεατίου η McLaren του Βρετανού πιλότου.

Έχοντας αφήσει πίσω τους το συμβάν του πρώτου γύρου στην Catalunya, που τους έθεσε εκτός αγώνα, οι πιλότοι της Mercedes γυρίζουν σελίδα και δηλώνουν έτοιμοι για την επόμενη μεγάλη πρόκληση που ξεδιπλώνεται μπροστά τους: το Grand Prix του Monaco.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Lewis Hamilton και Nico Rosberg ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του FP1 που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους του Πριγκιπάτου, με τον Sebastian Vettel να τους ακολουθεί.

FP1 Report

Ο Lewis Hamilton μετρά μόλις μια νίκη στο Monaco, τη στιγμή που ο ομόσταβλός του Nico Rosberg έχει νικήσει τους τρεις τελευταίους αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Πριγκιπάτο.

Στο πρώτο 90λεπτο ελεύθερων δοκιμών οι πιλότοι της Mercedes έκαναν το 1-2 με τον Βρετανό τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο με 1:15.537 χρησιμοποιώντας την ultra soft γόμα της Pirelli.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

Μόλις ένα δέκατο πιο αργός ήταν ο Γερμανός, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία με κλαταρισμένο πίσω ελαστικό. Το κλατάρισμα προκλήθηκε από κάλυμμα φρεατίου το οποίο προκάλεσε ζημιά στην εμπρός αεροτομή της McLaren του Jenson Button που ακολουθούσε.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ πιο σοβαρά για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2009αν το κάλυμμα κατέληγε στο σημείο του κόκπιτ...Το περιστατικό αυτό επέσπευσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας που βρισκόταν λίγο πριν το τέλος της.

Δίνει το ρυθμό ο Hamilton στο Monaco, φθηνά τη γλίτωσε ο Button

Τρίτος, τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον Hamilton, ήταν ο Sebastian Vettel, επίσης με την ultra-soft η οποία σύμφωνα με την Pirelli είναι κατά ένα δευτερόλεπτο στο γύρο ταχύτερη από την πολύ μαλακή γόμα (supersoft).

Ακολούθησαν οι Red Bull με τον Daniel Ricciardo που έχει στη διάθεσή του μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα της Renault (αυτός και ο Kevin Magnussen έχουν τον νέο κινητήρα στη διάθεσή τους) που σύμφωνα με την γαλλική εταιρεία μπορεί να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση που κυμαίνεται από δύο έως πέντε δέκατα στο γύρο.

Πίσω του, με διαφορά που δεν ξεπερνά το ένα δέκατο, βρέθηκε ο νικητής της Catalunya, Max Verstappen που δεν έχει στη διάθεσή του τη νέα κινητήρια μονάδα. Και οι δυο πιλότοι της Red Bull σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους τους με την ultra-soft γόμα.

Στην έκτη θέση πλασαρίστηκε ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso που ήταν ελάχιστα χιλιοστά πιο αργός από τον Ολλανδό. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Nico Hulkenberg, Sergio Perez, Kimi Raikkonen και Carlos Sainz Jr.

Απογοητευτική η παρουσία της McLaren σε αυτό το session με τον Fernando Alonso να μένει στη 13η θέση (+2,3" από Hamilton) και τον Button να είναι 15ος. Και μάλιστα σε έναν αγώνα ιδιαίτερο, ξεχωριστό για την ομάδα καθώς συμπληρώθηκε μισός αιώνας από το ντεμπούτο της στην F1, στους δρόμους του Πριγκιπάτου, τον Μαϊο του 1966.

Σε χαμηλούς ρυθμούς και οι Williams με τον Bottas να μένει στην 11η θέση (+2,0") και τον Felipe Massa να ολοκληρώνει πρόωρα τη διαδικασία μετά την επαφή που είχε με τις μπαριέρες στην St Devote. "Εξοδούχος" και ο Jolyon Palmer που προκάλεσε ζημιές στη Renault του στην έξοδο της Tabac. To FP2 ξεκινά στις 15:00GR.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Κανείς δεν ξεχνά τον Ayrton Senna... (VIDEOS)
Monaco GP Preview (VIDEOS)
Ο J.M. Fangio μας ξεναγεί στη διαδρομή του Πριγκιπάτου! (VIDEO)










TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ