FORMULA 1

Δεν είχε δει τον Kimi o Vettel

GP SINGAPORE F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP SINGAPORE F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari περιγράφει όσα είδε και όσα δεν είδε στο ατύχημα της εκκίνησης στο Grand Prix Σιγκαπούρης.

Καταστροφική ήταν για τη Ferrari η εκκίνηση του Grand Prix Σιγκαπούρης, δέκατου τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι κόκκινοι ήταν στις θέσεις 1 και 3 του grid, με τον pole man Sebastian Vettel να είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Ωστόσο, έφυγαν από τη Μαρίνα Μπέι με άδεια χέρια, λόγω της τριπλής σύγκρουσης με πρωταγωνιστές τους δύο οδηγούς της Scuderia και τον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Μιλώντας στη μεικτή ζώνη λίγο μετά την άτυχη για εκείνον εξέλιξη, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: "Δεν ξέρω τι έγινε, δεν είδα πολλά. Είχα μέτρια εκκίνηση και μετά κινήθηκα προς τα αριστερά προσπαθώντας να καλύψω τον Max και το επόμενο που συνέβη, ήταν να δεχθώ ένα ισχυρό χτύπημα από το πλάι και να δω το μονοθέσιο του Kimi. Έτσι είναι οι αγώνες και θα κοιτάξουμε μπροστά. Δεν ήταν ιδανική εξέλιξη. Είναι κρίμα που βρεθήκαμε εκτός αγώνα και δεν μπορέσαμε να δείξουμε την ταχύτητα που είχαμε. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα για αυτό".

Ferrari driver Kimi Raikkonen, right, of Finland collides with teammate Sebastian Vettel of Germany at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Ferrari driver Kimi Raikkonen, right, of Finland collides with teammate Sebastian Vettel of Germany at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και άκουσαν τους εμπλεκόμενους, αποφασίζοντας να μην αναλάβουν δράση καθώς έκριναν πως ήταν αγωνιστικό συμβάν. Για τη Ferrari και κυρίως για τον Vettel, αυτή ήταν μία καταστροφική εξέλιξη αφού σε έναν αγώνα που ήλπιζε να ανακτήσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία των οδηγών, έμεινε στο μηδέν, την ίδια ώρα που ο μεγάλος του αντίπαλος κατακτούσε μία ανέλπιστη νίκη.

Έτσι ο Lewis Hamilton απολαμβάνει πλέον βαθμολογικό προβάδισμα 28 πόντων, με έξι γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν του 2017.

Photo credits: media.ferrari.com / AP Yong Teck Lim

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ