FORMULA 1

Αθώοι και οι τρεις!

Ferrari driver Kimi Raikkonen, right, of Finland collides with teammate Sebastian Vettel of Germany, left, and Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Ferrari driver Kimi Raikkonen, right, of Finland collides with teammate Sebastian Vettel of Germany, left, and Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands at the start of the Singapore Formula One Grand Prix on the Marina Bay City Circuit Singapore, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP

H τριπλή σύγκρουση των Vettel-Verstappen-Raikkonen στο Grand Prix Σιγκαπούρης θεωρήθηκε αγωνιστικό συμβάν

Λήξαν θεωρείται το συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκίνηση του Grand Prix Σιγκαπούρης και είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των Sebastian Vettel, Max Verstappen, Kimi Raikkonen κι εν συνεχεία του Fernando Alonso. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα σχετικά video και άκουσαν όσα είχαν να πουν σχετικά οι εμπλεκόμενοι και αποφάσισαν πως δεν υπήρχε λόγος τιμωρίας κάποιου από αυτούς.

Το αγωνιστικό όπως κρίθηκε συμβάν, έλαβε χώρα όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Ο κάτοχος της pole position, Sebastian Vettel, δεν έκανε καλή εκκίνηση και προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη θέση του, κινήθηκε ελαφρώς προς τα αριστερά. Την ίδια ώρα, ο teammate του Kimi Raikkonen είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση και προσπαθούσε να περάσει από τα αριστερά τον δεύτερο στο grid Max Verstappen.

Ενώ οι δύο Ferrari ακολουθούσαν τεμνόμενη πορεία, δεν έμεινε χώρος για τον Max Verstappen, η Red Bull του οποίο έγινε σάντουιτς ανάμεσα στα δύο κόκκινα μονοθέσια. Πρώτα υπήρξε επαφή του Ολλανδού με τον «Iceman» και στη συνέχεια ο Kimi έπεσε πάνω στον teammate του. Εν μέσω του χάους, ο Raikkonen και ο Verstappen συγκρούστηκαν ξανά, βγάζοντας εκτός αγώνα και τη McLaren του Fernando Alonso.

Την τριπλέτα των αγωνοδικών αποτελούσαν στη Σιγκαπούρη οι έμπειροι Gerd Ennser, Silvia Bellot και o Emanuele Pirro ως εκπρόσωπος των οδηγών. Σίγουρα το συμβάν έχει ήδη συζητηθεί πολύ και θα συζητηθεί πολύ και η απόφασή τους, αν και ο συντάκτης αυτού του άρθρου θεωρεί πως ήταν σωστή.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε: "Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα σχετικά video και άκουσαν τις απόψεις του Sebastian Vettel, οδηγού του μονοθεσίου #5, του Kimi Raikkonen, οδηγού του μονοθεσίου #7, του Max Verstappen, οδηγού του μονοθεσίου #33 και των εκπροσώπων των ομάδων τους.

Ο οδηγός με το μονοθέσιο #7 έκανε πολύ καλή εκκίνηση και επεδίωξε προσπέρασμα επί του μονοθεσίου #33 από την αριστερή πλευρά. Την ίδια στιγμή, το μονοθέσιο #5 που είχε πιο αρχή εκκίνηση, κινήθηκε προς την αριστερή πλευρά της πίστας. Έπειτα τα μονοθέσια #33 και #7 συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τη μετέπειτα σύγκρουση με το μονοθέσιο #5 αλλά και το μονοθέσιο #14 (Fernando Alonso) στην επόμενη στροφή.

Οι αγωνοδίκες θεωρούν πως κανένας οδηγός δεν είχε την πλήρη υπαιτιότητα ή πρόθεση για το συμβάν, άρα δεν θα υπάρξει περαιτέρω δράση".

Photo credits: AP Photo/Yong Teck Lim

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ