BASKETBALL CH. LEAGUE

Ο Ζερμέιν Λοβ στο SPORT24: "Ο όγκος πληροφοριών που μπορείς να πάρεις από τον Σπανούλη σε 2' είναι απίστευτος"

Ο Ζερμέιν Λοβ στο SPORT24: "Ο όγκος πληροφοριών που μπορείς να πάρεις από τον Σπανούλη σε 2' είναι απίστευτος"
SPORT24.GR

Ο Ζερμέιν Λοβ μίλησε στο SPORT24 την παραμονή του ημιτελικού του Final Four του BCL ανάμεσα στο Περιστέρι bwin και την Τενερίφη  (26/4, 19:00, COSMOTE SPORT 4, Match Center από το SPORT24), τονίζοντας το στόχο με τον οποίο πήγε η ομάδα του στο Βελιγράδι και στάζοντας μέλι για τον προπονητή του, Βασίλη Σπανούλη.

Από τη Ρωσία και τη Νίζνι Νόβγκορντ, στη Βενεζουέλα και τους Γκουάρος ντε Λάρα. Από τη Γαλλία και τη Σαλόν, στην Ελλάδα και το Περιστέρι bwin. Ο Ζερμέιν Λοβ βρισκόταν διαρκώς με μία βαλίτσα στο χέρι τις δύο τελευταίες σεζόν. Πλέον, ο Αμερικανός γκαρντ έχει βολευτεί στα δυτικά προάστια της Αθήνας και απολαμβάνει -όσο τίποτα- τη συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αυτή τη φορά έφτιαξε τις αποσκευές του για ένα ολιγοήμερο, αλλά πολύ σημαντικό ταξίδι. Αυτό που έκαναν οι Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης στο Βελιγράδι για το Final Four του Basketball Champions League. Φτάνοντας εκεί και λίγο πριν από την κρίσιμη μάχη με την Τενερίφη (26/4, 19:00, COSMOTE SPORT 4, Match Center από το SPORT24), ο Λοβ μίλησε στο SPORT24 για αυτή τη διαδρομή, για τους στόχους της ομάδας και τον Kill-Bill, που θαυμάζει απεριόριστα και δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει.

Έχεις αλλάξει τέσσερις χώρες σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο. Θα έλεγες ότι στο Περιστέρι βρήκες από που αναζητούσες;

"Φυσικά. Αυτό έλεγα σε όλους, ότι το Περιστέρι με έσωσε κατά μία έννοια φέτος. Πριν ήμουν στη Σαλόν στη Γαλλία, αλλά δεν έπαιζα πολύ και δεν ήταν η ιδανική κατάσταση για μένα, οπότε ήθελα να αλλάξω ομάδα. Το Περιστέρι ήταν η πρώτη ομάδα που με προσέγγισε, για αυτό λέω ότι με έσωσαν".

Λίγες ώρες πριν από τον ημιτελικό του Final Four με την Τενερίφη ποιο είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί; Το άγχος, η προσμονή, κάτι άλλο;

"Υπάρχει μια αίσθηση ηρεμίας η αλήθεια είναι. Κάναμε τη δουλειά που έπρεπε για να βρεθούμε εδώ, αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δίνουμε σε αυτό το ματς την ίδια σημασία που δίνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι πιο σημαντικό από τα άλλα. Σε όλα τα παιχνίδια θέλουμε να πιάσουμε υψηλό επίπεδο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε".

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μίλησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ηγετική φυσιογνωμία του Τζο Ράγκλαντ. Πώς είναι η μεταξύ σας συνεργασία φέτος;

"Καταπληκτική. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα με καλοδέχθηκε, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου. Έβλεπα τον Τζο εδώ και χρόνια και είναι πολύ ωραίο που κατάφερα τώρα να παίξω μαζί του. Είναι παίκτης υχηλού επιπέδου και κάνει πιο εύκολη τη δική μας δουλειά".

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε ότι τα δύσκολα πέρασαν για το Περιστέρι bwin που πρέπει να ευχαριστηθεί τον ημιτελικό. Είναι αυτή η νοοτροπία με την οποία θα μπείτε στο ματς;

"Φυσικά. Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι σοφό να βάζεις μεγάλη πίεση στον εαυτό σου πριν από τέτοια παιχνίδια. Στο κάτω-κάτω, όταν ήμασταν παιδιά ξεκινήσαμε το μπάσκετ γιατί μας άρεσε σαν σπορ, σαν παιχνίδι.

Θα βγούμε στο παρκέ με την επιθυμία να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, αλλά κατονοώντας ότι έχουμε έρθει εδώ να διεκδικήσουμε έναν τίτλο. Δεν ήρθαμε εδώ απλά για να πούμε ότι ήρθαμε. Ήρθαμε με έναν σκοπό. Οπότε ας το κάνουμε".

Σε ένα τέτοιο do or die παιχνίδι μετράνε όσα έχεις μάθει σε μία σεζόν ή κυριαρχεί το ένστικτο;

"Κάθε μέρα χτίζουμε πάνω στο ποιοι είμαστε. Όλα όσα περάσαμε αυτή τη σεζόν, τα δύσκολα ματς, πρέπει να τα φέρουμε μαζί μας στον ημιτελικό. Θα ήμασταν αδαής αν λέγαμε ότι κάνουμε επανεκκίνηση. Είμαστε αυτοί που είμαστε, περάσαμε αυτές τις δυσκολίες και εν τέλει τις ξεπεράσαμε και είμαστε εδώ".

Τέλος, πώς είναι να δουλεύεις υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπανούλη;

"Έβλεπα πρόσφατα κάποια παλιά του παιχνίδια. Αυτό συζητούσαμε πριν. Θυμάμαι και τις μεταξύ μας μονομαχίες. Ειλικρινά είναι σαν μια ανάσα καθαρού αέρα. Έχοντας παίξει απέναντι του καταλαβαίνω ότι και σαν προπονητής έχει την ίδια επιμονή στις λεπτομέρεις. Το όνομα Kill-Bill βγήκε για κάποιο λόγο, δεν είναι τυχαίο. Έχει την ίδια νοοτροπία και ως προπονητής. Θέτει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Και τον εαυτό του φυσικά.

Ο όγκος των πληροφοριών που μπορείς να πάρεις από εκείνον ακόμα και σε μία συζήτηση δύο λεπτών, είναι απίστευτο. Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά στη ζωή μου. Μπορεί να περπατάς δίπλα του για δύο λεπτά και παίρνεις τόση ενέργεια, τόση γνώση. Σε όλη του την καριέρα έπαιξε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι καταπληκτικός".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ