FORMULA 1

Αποχωρεί από τη Φόρμουλα 1 ο Γουέμπερ

Αποχωρεί από τη Φόρμουλα 1 ο Γουέμπερ

O Mαρκ Γουέμπερ θα εγκαταλείψει τη Φόρμουλα 1 στο τέλος της σεζόν για να τεθεί επικεφαλής στην προσπάθεια της Porsche να ανακτήσει τα πρωτεία στον αγώνα "24 Heures du Mans".

Έντεκα χρόνια στη Φόρμουλα 1 συμπλήρωσε φέτος ο ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αυστραλός έκρινε πως ήταν αρκετά και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το σπορ στο τέλος της σεζόν.

Ο οδηγός της Red Bull, 36 χρονών πλέον, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε η Porsche. Η πολυνίκης εταιρεία στον αγώνα "24 Heures du Mans" επιστρέφει στους αγώνες το 2014.

" Αποτελεί τιμή για μένα να βρεθώ στην Porsche κατά την επιστροφή της στην κορυφαία κατηγορία στον αγώνα Le Mans και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής. Η Porsche έχει γράψει αγωνιστική ιστορία ως κατασκευαστής και φημίζεται για την εξαιρετική τεχνολογία και απόδοση στο υψηλότερο επίπεδο", υποστήριξε ο Γουέμπερ που μετράει εννέα νίκες και 36 βάθρα στην καριέρα του στη Φόρμουλα 1.

Ανάμεσα στους νέους τιμέιτ του είναι και ο πρώην οδηγός του Ολυμπιακού στη Superleague Formula, Νιλ Τζάνι! Η συμφωνία του Γουέμπερ με την Porsche είχε διαρρεύσει από τον Απρίλιο, όμως ο γερμανικός κολοσσός είχε διαψεύσει την ύπαρξη συμφωνίας.

Ο Αυστραλός βρίσκεται στη Red Bull από το 2007. Το κλίμα στην αυστριακή ομάδα δεν είναι καλό μετά από τον αγώνα στη Μαλαισία όπου ο Σεμπάστιαν Φέτελ παράκουσε τις εντολές της ομάδας.

Πλέον θα "φουντώσει" η "μάχη" της διαδοχής του Γουέμπερ στην ομάδα με το δίδυμο της Toro Rosso Ζαν-Έρικ Βερν και Ντάνιελ Ρικιάρντο να είναι επισήμως οι υποψήφιοι, αν και ενδέχεται να χάσουν την ευκαιρία εξαιτίας του Κίμι Ράικονεν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ